4 σημάδια ότι ο γάμος σας δεν είναι τόσο ισχυρός όσο νομίζατε

Σάββατο 01 Ιουλίου 2017

Σάββατο 01 Ιουλίου 2017

4 σημάδια ότι ο γάμος σας δεν είναι τόσο ισχυρός όσο νομίζατε

Στη σημερινή εποχή τα διαζύγια έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι γάμοι δεν καταρρέουν εξαιτίας σοβαρών πραγμάτων όπως η απιστία, αλλά από μικρές και ασήμαντες καταστάσεις που συσσωρεύονται. Μερικές από τις ακόλουθες συμβουλές μπορεί να μην σας φαίνονται σοβαρές, όμως αν συμβαίνει κατ επανάληψη τότε μπορεί να φθείρουν το γάμο.

Δεν μοιράζεστε πλέον την καθημερινότητα με το σύντροφό σας. Για να λειτουργήσει ένας γάμος είναι βασικό να υπάρχει επικοινωνία. Τα ζευγάρια  που μοιράζονται τις μικρολεπτομέρειες της ημέρας, κρατάνε τη μεταξύ τους επικοινωνία ζωντανή. Εάν όμως μπει η ρουτίνα ανάμεσα σας τότε η οικειότητα σταματάει να υπάρχει και με τον καιρό αρχίζει η παρακμή της σχέσης.

Εστιάζετε υπερβολικά στον εαυτό σας. Ο γάμος αρχίζει να εξασθενεί όταν και οι δυο άνθρωποι επικεντρώνονται στον εαυτό τους και στα θέλω τους. Όταν ο ένας από τους δυο σταματήσει να ασχολείται με το έτερο ήμισυ είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων τότε ξεκινάει και η φθορά της σχέσης.  Αυτό που μπορείτε  να κάνετε είναι να βρείτε μερικές δραστηριότητες για να μοιράζεστε με το σύντροφό σας, έτσι ώστε να περνάτε χρόνο μαζί.

Διαβάστε επίσης: Πώς αντιδρά το σώμα μας στην απιστία

Συγκρίνετε το σύντροφό σας με τους υπόλοιπος. Αν αρχίζετε να σκέφτεστε: «Μακάρι ο σύζυγος μου να ήταν σαν τον άντρα της Μαρίας», τότε δεν είστε σε καλό δρόμο. Όταν αρχίζουν οι συγκρίσεις είστε με το ένα πόδι έξω από την πόρτα.

Έχετε ξεχωριστές ζωές. Πηγαίνετε για ύπνο άλλες ώρες. Παρακολουθείτε τηλεόραση σε διαφορετικά δωμάτια. Τις περισσότερες φορές βγαίνετε χωριστά. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι έχει χαθεί η οικειότητα και η μεταξύ σας επικοινωνία.

Ο γάμος στηρίζεται στην αγάπη, στο σεβασμό και στην αλληλοκατανόηση. Είναι ζωτικής σημασίας να περνάτε χρόνο με το σύντροφό σας και να κάνετε πράγματα μαζί, έτσι ώστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο γάμος σας και να προλάβετε τη φθορά του χρόνου. 

More for you

 
 

Don't Miss