Πώς ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει τη σχέση

Πέμπτη 06 Ιουλίου 2017

Πέμπτη 06 Ιουλίου 2017

Πώς ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει τη σχέση

Όταν έρχεται στον κόσμο ένα μωρό είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές όλων των γυναικών. Η συγκίνηση είναι πάντα τόσο μεγάλη που συνήθως δεν περιγράφεται με λόγια. Όμως ο ερχομός ενός παιδιού δεν σημαίνει ότι θα φέρει το ζευγάρι πιο κοντά. Τα παιδιά έχουν τόσες πολλές ευθύνες που είναι πολύ εύκολο να αμελήσετε τη σχέση σας και να ασχολείστε μόνο με το μωρό σας. Επειδή λοιπόν οι προκλήσεις είναι πολλές, παρακάτω θα δείτε μερικές αλλαγές που μπορεί να φέρει ένα παιδί στη σχέση με το σύντροφό σας.

Το παιδί σας βάζει σε ένα πρόγραμμα

Μπορεί πριν αποκτήσετε μωρό να κάνατε ό,τι θέλατε, όμως με τον ερχομό του χάνεται ένα μεγάλο μέρος της ελευθερίας και της αυτονομίας. Πριν το μωρό είχατε το δικός σας πρόγραμμα, μετά το μωρό αρχίσατε να βάζετε χρονοδιάγραμμα σχεδόν για τα πάντα. Κυρίως τον πρώτο καιρό νιώθετε ότι δεν κοιμάστε αρκετά, ότι το εικοσιτετράωρο δεν σας φτάνει για να προλάβετε να κάνετε όλα όσα πρέπει και νιώθετε συνεχώς αγχωμένοι

Οι ανάγκες αλλάζουν

Ίσως το πιο δύσκολο που συμβαίνει με τον ερχομό ενός παιδιού είναι ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται πια γύρω από εσάς, αλλά γύρω από τις ανάγκες του νέου μέλους της οικογένειας. Είναι πολύ εύκολο να αρχίσετε να αμελείτε τον εαυτό σας και κατ επέκταση το σύντροφό σας.

Η ερωτική ζωή αλλάζει

Συνήθως με τον ερχομό ενός μωρού η ερωτική ζωή περιορίζεται λόγω των νέων συνθηκών. Ο άντρας στην αρχή στέκεται παρατηρητής στη σχέση βρέφους και μητέρας και τότε αρχίζει τα παράπονα. Από την άλλη μεριά η γυναίκα παραπονιέται ότι ο σύντροφός της δεν την καταλαβαίνει, δεν τη στηρίζει και δεν ενδιαφέρεται για εκείνη. Και όπως είναι λογικό όταν στη σχέση εισβάλει η μουρμούρα, χάνεται η ερωτική διάθεση.

Είστε πολύ κουρασμένοι για να απολαύσετε αυτά που κάνατε πριν τα παιδιά

Νιώθετε όλη την ώρα εξαντλημένες. Ειδικά ως εργαζόμενη μητέρα γυρνάτε στο σπίτι και αντί να ξεκουραστείτε πρέπει να ασχοληθείτε με τη φροντίδα του μωρού, με αποτέλεσμα στο τέλος το μόνο που αναζητάτε είναι το κρεβάτι. Και εκεί που δεν σας ενοχλούσε ο σύντροφός σας ξαφνικά αρχίζει να σας ενοχλεί ό, τι και αν κάνει. Εκείνος από την άλλη νιώθει εξαντλημένος γυρνώντας από τη δουλειά, προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί, αλλά νιώθει εξαντλημένος από τις επικρίσεις σας.

Τι πρέπει να κάνετε: Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οποιοδήποτε ξεκαθάρισμα μέσα στη σχέση έχει αυτόματα θετικές επιδράσεις στα παιδιά σας. Από την άλλη μεριά θάβετε τα προβλήματα και τις καταστάσεις που σας ενοχλούν, το μόνο που καταφέρνετε είναι να συσσωρεύονται και όταν βγουν στην επιφάνεια θα είναι πλέον πολύ αργά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss