Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας σε μια σχέση

Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017

Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017

Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας σε μια σχέση

Λένε ότι ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά. Εξάλλου αυτό που έχει πραγματική σημασία είναι η αγάπη και η επικοινωνία. Όμως μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, έρχεται για να αλλάξει κάπως τα δεδομένα και να μας αποκαλύψει ότι υπάρχει η ιδανική διαφορά ηλικίας που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για μακροχρόνιες σχέσεις.

Η μελέτη εξέτασε 3.000 άτομα και διαπίστωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος του χωρισμού. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας πέντε έτη είχαν 18% πιθανότητες να χωρίσουν σε σύγκριση με εκείνα που είχαν την ίδια ηλικία. Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 39%, όταν η διαφορά ηλικίας άγγιξε τα 10 έτη, ενώ για τα ζευγάρια που είχαν μια διαφορά 20 ετών τα στατιστικά στοιχεία δεν ήταν και πολύ ελπιδοφόρα, αφού οι πιθανότητες χωρισμού αυξήθηκαν κατά 95%.

Υπάρχει όμως ιδανική διαφορά ηλικίας; Ναι υπάρχει και σύμφωνα με τους ερευνητές η διαφορά ενός έτους είναι το μυστικό για να κρατήσει μια σχέση. Παρόλα αυτά μπορεί η επιστήμη να βγάζει τα δικά της συμπεράσματα, όμως η κάθε σχέση είναι διαφορετική και μοναδική. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss