Όταν επιλέγετε να μην αποκτήσετε παιδιά

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Όταν επιλέγετε να μην αποκτήσετε παιδιά

Αν σκέφτεστε να μην αποκτήσετε παιδιά, μπορεί να διστάζετε να το παραδεχτείτε. Τα ζευγάρια που επιλέγουν να μη γίνουν γονείς συχνά αντιμετωπίζουν έντονη κοινωνική κριτική και πίεση. Και ενώ δεν πρέπει να ενδώσετε στις πιέσεις, θα πρέπει όμως να βεβαιωθείτε ότι θέλετε να ζήσετε την υπόλοιπη ζωή σας εσείς και ο σύντροφό σας και μόνο, με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής σας.

Συνήθως ο πιο βασικός λόγος που οι άνθρωποι δεν θέλουν να γίνουν γονείς αφορά τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που θα πρέπει να αναλάβουν. Όταν αποκτάμε παιδιά είμαστε γονείς 24 ώρες την ημέρα για την υπόλοιπη ζωή. Είναι λοιπόν λογικό ορισμένα ζευγάρια να μην αντέχουν αυτή την ευθύνη και να αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο του γονιού. Έπειτα μπαίνει και το οικονομικό στη μέση. Όταν γίνεστε γονείς αλλάζουν οι προτεραιότητες, έτσι αρχίζετε και καταναλώνετε λιγότερα χρήματα για τον εαυτό σας και δίνετε περισσότερη βάση στις ανάγκες των παιδιών.

Ένας άλλος λόγος που μερικοί άνθρωποι διστάζουν να γίνουν γονείς είναι ότι δεν δέχτηκαν την αγάπη που θα ήθελαν από την οικογένειά τους. Όσοι έχουν περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια πιστεύουν ότι θα γίνουν κακοί γονείς, με αποτέλεσα να προτιμάνε να μείνουν μόνοι τους. Η αλήθεια είναι ότι το πώς μεγάλωσε κάποιος μπορεί να επηρεάσει και την ανατροφή των παιδιών του, όμως δεν είναι δεδομένο ότι θα επηρεαστεί αρνητικά.

Τέλος υπάρχουν και εκείνοι που αποφασίζουν ότι δεν θέλουν παιδιά, επειδή απλά δεν του ενδιαφέρει να γίνουν γονείς. Η απόφαση του δεν συνδέεται με κάποιο παιδικό τραύμα ή φόβο. Συνήθως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν άλλα ενδιαφέροντα και δεν θέλουν να θυσιάσουν την ελευθερία τους και τις ανέσεις τους με σκοπό να γίνουν γονείς.

Το αν θα αποκτήσετε ή όχι παιδιά είναι καθαρά δική σας επιλογή και όποια απόφαση και αν πάρετε σίγουρα έχει και τα θετικά και τα αρνητικά. Βεβαιωθείτε απλά ότι δεν θα μετανιώσετε στο μέλλον για τη επιλογή σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss