Αυτός είναι ο λάθος λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι παντρεύονται

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Αυτός είναι ο λάθος λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι παντρεύονται

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις κατηγορίες ανθρώπων όσο αφορά τη στάση τους απέναντι στις σχέσεις και στο γάμο. Είναι εκείνοι που έχουν περιστασιακές σχέσεις, όμως δεν θέλουν να δεσμευτούν, όχι από φόβο, αλλά επειδή προτιμάνε να είναι μόνοι τους. Έπειτα υπάρχουν και εκείνοι που θα ήθελαν να βρουν το ταίρι τους, αλλά είναι ικανοποιημένοι και όταν απλά βρίσκονται σε σχέση ακόμα και αν δεν είναι με τον κατάλληλο. Όμως δεν προχωράνε σε γάμο. Και τέλος είναι μερικοί άνθρωποι που απλά θέλουν να παντρευτούν, ιδανικά με το σωστό πρόσωπο, αλλά συμβιβάζονται και με κάποιον που δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Για την τελευταία κατηγορία ανθρώπων υπάρχει πληθώρα άρθρων και βιβλίων που παρέχουν συμβουλές για το πώς να βρουν τον ιδανικό σύζυγο και για το πώς να μην απελπίζονται αν φτάσουν σε μια ηλικία και δεν έχουν ακόμα παντρευτεί. Ωραία όλα αυτά, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι όσοι ανήκουν στην τρίτη κατηγορία συνήθως ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας για λάθος λόγους. Χρησιμοποιούν τη σχέση τους απλά ως μέσο για να φτάσουν στον σκοπό τους. Από μικροί είχαν την επιθυμία να παντρευτούν και θα κάνουν τα πάντα για να μην μείνουν μόνοι. Όσοι έχουν το γάμο σαν αυτοσκοπό, μετά από χρόνια καταλήγουν να αναρωτιούνται: «Τελικά γιατί παντρεύτηκα; Μήπως ήταν λάθος;».

Ακούστε τις αρνητικές δονήσεις και πάρτε τις στα σοβαρά πριν ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας. Αν έχετε αμφιβολίες ή είστε σκεπτικοί, τότε αναβάλλετε το γάμο. Αν βαθιά μέσα σας πιστεύετε ότι αυτός ο γάμος είναι ένας λάθος, ακυρώστε τον και μην αφήσετε τίποτα και κανέναν να σας σταματήσει. 

More for you

 
 

Don't Miss