Πόσο καιρό μένουν οι νέοι μαζί μέχρι να παντρευτούν

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Πόσο καιρό μένουν οι νέοι μαζί μέχρι να παντρευτούν

Η συμβίωση πριν το γάμο είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο στα νέα ζευγάρια. Και ενώ παλιά με το που γνώριζες κάποιον μετά από λίγο ανέβαινες τα σκαλιά της εκκλησίας, οι δεν βιάζονται τόσο πολύ να παντρευτούν σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Μάλιστα σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Bridebook.co.uk τα σύγχρονα ζευγάρια περιμένουν περίπου 5 χρόνια πριν πάρουν την απόφαση να παντρευτούν. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζονται καλύτερα και ίσως να παίρνουν την απόφαση μετά από ώριμη σκέψη. Επίσης πλέον οι νέοι αναβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας σε πιο μεγάλη ηλικία, σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές. Ο μέσος όρος της γυναίκας που γίνεται νύφη είναι 31 και του άντρα που γίνεται σύζυγος 33 έτη, ενώ το 1971 ήταν 22 και 25 ετών αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο λάθος λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι παντρεύονται

Η συμπεριφορά επίσης των νέων ανθρώπων όσο αφορά στο γάμο είναι διαφορετική τώρα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Πλέον δεν νιώθουν ότι πιέζονται από τον περίγυρο για να παντρευτούν, σε αντίθεση με τα παλιότερα χρόνια όπου οι γονείς πίεζαν αρκετά τα παιδιά για να πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Συγκεκριμένα η συντριπτική πλειοψηφία των νέων (91%) δήλωσαν ότι παντρεύτηκαν από αγάπη, ενώ μόλις το 2% έκαναν γάμο λόγω κοινωνικής πίεσης και το υπόλοιπο 2% για οικονομικούς λόγους. Τέλος, ένας μεγάλος αριθμός των ζευγαριών σήμερα συνιστούν το γάμο και δηλώνουν ότι θα είναι ευτυχισμένοι και αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss