Σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση

Όταν γνωρίζετε έναν άνθρωπο και καταλήγετε να κάνετε σχέση μαζί του, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο κόκκινο φωτάκι που να γράφει ότι είναι τοξικός- αν και θα έπρεπε-. Παρόλα αυτά υπάρχουν προειδοποιητικά μηνύματα που δείχνουν ότι δεν βρίσκετε σε μια υγιής σχέση.

Καταρχάς το βασικότερο σημάδι της τοξικής σχέσης είναι όταν ο σύντροφό σας κυριαρχεί πάνω σας και θέλει να επιβάλει πάντα τη γνώμη του. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί να σας πείσει να διακόψετε τους δεσμούς με τους φίλους σας και γενικά με όποιον αντιλαμβάνεται ως απειλή. Και τότε αρχίζει ένας φαύλος κύκλος χειραγώγησης . Μπορεί επίσης, να σας ασκεί ψυχολογική πίεση με σκοπό να σας κρατάει υπό τον έλεγχο του. Για παράδειγμα ζητάει συχνά να βλέπει το κινητό σας, κάτι που αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής σας ζωής. Γενικά αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να ζήσετε έτσι όπως επιθυμείτε και εάν πνίγεστε, τότε είναι πολύ πιθανό να βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμείνετε με αυτό τον άνθρωπο.

Εάν συνειδητοποιήσετε ότι σύντροφό σας, σας περιορίζει και σας κάνει να νιώθετε κατώτερη, τότε καλό είναι να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του. Και εφόσον μιλήσετε και το μόνο που εκλάβετε είναι η έλλειψη σεβασμού και η άρνηση, η καλύτερη λύση είναι να φύγετε το συντομότερο δυνατό. Δυστυχώς όταν μια σχέση είναι τοξική το πιο πιθανό είναι ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί. Και όσο περισσότερο μένετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να φύγετε. Να θυμάστε ότι η επικοινωνία και ο σεβασμός είναι τα πιο βασικά συστατικά μιας υγιούς και ευτυχισμένης σχέσης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss