Πόσο πολύ αλλάζει το σεξ στην εμμηνόπαυση

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Πόσο πολύ αλλάζει το σεξ στην εμμηνόπαυση

Η αλήθεια είναι ότι η σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση είναι δυο πράγματα που διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Για αυτό και είναι δύσκολο να βρεθεί ένας γενικός κανόνας που θα ακολουθήσουμε όλες και θα έχουμε όχι ένα αλλά πολλαπλούς οργασμούς. Ένα όμως είναι κοινό για όλες τις γυναίκες: με το που φτάσει η εμμηνόπαυση όλα γύρω από το σεξ αλλάζουν. Τι πραγματικά συμβαίνει; Συνεχίστε την ανάγνωση και θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Μειώνεται η επιθυμία. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, υπάρχει η πιθανότητα τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες να έχουν μειωμένη επιθυμία για σεξ. Όμως, οι γυναίκες συνήθως βιώνουν αυτό το φαινόμενο κατά δύο με τρεις φορές περισσότερο από τους άντρες. Αυτό συμβαίνει γιατί τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται αρκετά και μαζί τους μειώνεται και η λίμπιντο. Όμως, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επιθυμία για σεξ είναι επίσης συνδεμένη και με την καλή ψυχολογία. Αν έχετε διάθεση και πείσμα τότε θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε το σεξ και όταν μπείτε στην εμμηνόπαυση.

Ο κόλπος είναι ξηρός. Η αλλαγή στα επίπεδα των οιστρογόνων είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση της κολπικής ξηρότητας, κάτι που μπορεί να σας φέρει πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μειώνοντας έτσι και την επιθυμία. Πολλές γυναίκες βρίσκουν ανακούφιση με τη χρήση λιπαντικών.

Δυσκολία να φτάσετε σε οργασμό. Αν η κολπική ξηρότητα συνδυαστεί με μειωμένη ροή αίματος προς την κλειτορίδα και το κάτω μέρος του κόλπου, τότε δυσκολεύεστε να φτάσετε σε οργασμό ή τον βιώνετε λιγότερο έντονα από ό,τι παλαιότερα.

Έχετε συναισθηματικές διακυμάνσεις. Η ψυχολογία μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στη σεξουαλική επιθυμία. Δυστυχώς στην εμμηνόπαυση οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν μια ψυχική αστάθεια, έτσι ώστε το ένα λεπτό να νιώθουν χαρούμενες και το επόμενο να είναι δυστυχισμένες. Οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών και οι νυχτερινές εφιδρώσεις επιδεινώνουν την άσκημη ψυχολογία.  Όλα αυτή η συναισθηματική αλλαγή είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί στην κρεβατοκάμαρα, που σημαίνει μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Τι πρέπει να κάνετε

Καταρχάς δεν πρέπει να απελπίζεστε γιατί λύσεις υπάρχουν. Η εμμηνόπαυση είναι μέρος της ζωής κάθε γυναίκες και δεν πρέπει να ποτέ να παρατάτε τα όπλα. Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω μυστικά τότε θα μπορέσετε και πάλι να απολαμβάνετε το σεξ όπως όταν ήσασταν είκοσι. Δείτε μερικά και εφαρμόστε τα στην κρεβατοκάμαρα σας.

  • Αγοράστε κολπικά λιπαντικά και χρησιμοποιήστε τα πριν κάνετε σεξ.
  • Πειραματιστείτε με διάφορες στάσεις, ώστε να αυξήσετε το ενδιαφέρον και τη λίμπιντο.
  • Επιχειρήστε την αυτοϊκανοποίηση πριν τη σεξουαλική επαφή, είναι μια καλή επιλογή για να αυξήσετε την επιθυμία.
  • Τέλος μιλήστε με τον γυναικολόγο σας για τυχόν προβλήματα ή απορίες που μπορεί να έχετε. Και να θυμάστε ότι πάντα υπάρχει μια λύση για όλα τα θέματα. Γιατί όχι και για μια υγιή σεξουαλική ζωή μετά την εμμηνόπαυση;

More for you

 
 

Don't Miss