Γιατί τα ζευγάρια που πιστεύουν στην τέλεια σχέση τελικά χωρίζουν;

Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017

Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017

Γιατί τα ζευγάρια που πιστεύουν στην τέλεια σχέση τελικά χωρίζουν;

Τα τέλεια ζευγάρια ξέρουν τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Μπορούν να διαβάσουν το μυαλό του άλλου. Συμφωνούν πάντοτε μεταξύ τους. Θέλουν ακριβώς τα ίδια πράγματα στη ζωή. Θέλουν να κάνουν τα πάντα μαζί. Και δεν τσακώνονται ποτέ. Τα τέλεια ζευγάρια είναι πάντα ευτυχισμένα. Όμως όλο αυτό είναι απλά στη φαντασία μας. Γιατί στην πραγματική ζωή τέλεια ζευγάρια δεν υπάρχουν.

Η προσδοκία της τέλειας σχέσης δεν είναι ρεαλιστική. Ακόμη και αν κάποτε το πιστεύατε, ίσως έχετε ήδη υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτή την ιδέα. Η ζωή είναι γεμάτη αλλαγές και προκλήσεις. Παρόλα αυτά πολλά νέα ζευγάρια πέφτουν στην παγίδα της τέλειας σχέσης. Οι άνθρωποι τείνουν να θέτουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το πώς πρέπει να είναι οι σύντροφοι τους. Αυτές οι ιδέες αρχίζουν από την παιδική ηλικία. Στα παραμύθια ο πρίγκιπας σώζει την πριγκίπισσα. Στις περισσότερες ταινίες οι ερωτικές ιστορίες είναι εξιδανικευμένες. Το ζευγάρι πάντα καταλήγει ευτυχισμένο και για πάντα μαζί. Καμία ιστορία δεν δείχνει το μετά: τις διαφωνίες, τους τσακωμούς, τη ρουτίνα της καθημερινότητας και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν δυο άνθρωποι.

Οι γονείς περνάνε στα παιδιά από όταν είναι μικρά τη μεγάλη σημασία που έχει ένας καλός φίλος, ένας καλός σύντροφος και εν τέλει ένας καλός σύζυγος στη ζωή. Οι άνθρωποι συγκρίνουν επίσης τις σχέσεις τους με εκείνες των άλλων. Αυτό έγινε ακόμα πιο εύκολο από τότε που δημιουργήθηκε το Facebook και το Instagram. Οι φίλοι σας ίσως βάζουν συνέχεια φωτογραφίες για την τέλεια σχέση που έχουν και τα φοβερά πράγματα που κάνουν με τους συντρόφους τους. Οι άνθρωποι θέλουν να μοιράζονται το καλό στη ζωή τους, όχι τα άσκημα. Όμως όλα όσα βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιλτράρονται και στο τέλος αυτό που μένει δεν είναι αληθινό. Κανείς δεν δημοσιεύει φωτογραφίες με τα βράδια μοναξιάς ή με τους τσακωμούς. Η σύγκριση λοιπόν με άλλες σχέσεις είναι απλώς χωρίς νόημα.

Οι άνθρωποι προσδοκούνε μη ρεαλιστικές σχέσεις για να δημιουργήσουν την τέλεια αγάπη. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των προσδοκιών, προσπαθούν να αλλάξουν τους συντρόφους τους και να τους κάνουν έτσι ακριβώς όπως τους έχουν φανταστεί: τέλειους. Όμως όταν μια σχέση έχει μη ρεαλιστικές βάσεις δεν πρόκειται να λειτουργήσει, γιατί έρχεται η στιγμή που αντιλαμβανόμαστε ότι ο εταίρος δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας και στα όνειρα μας. 

Ένα κοινό λάθος που κάνουν και οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες είναι που πιστεύουν ότι οι σύντροφοί τους μπορούν να διαβάσουν το μυαλό τους και να ανακαλύψουν τις ανάγκες τους χωρίς να πούνε τίποτα. Όμως αυτό δεν μόνο ασυνήθιστο, είναι αδύνατο. Και αν δεν το καταλάβουν τότε θα νιώθουν συνέχεια απογοήτευση και θα ψάχνουν όλη τους τη ζωή να βρουν ένα σύντροφο που τελικά δεν υπάρχει.

Συμπερασματικά οι περισσότεροι άνθρωποι ελπίζουν να βρουν κάποιον που να είναι έτσι ακριβώς όπως τον έχουν φανταστεί. Αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι οι προσδοκίες τους είναι μη ρεαλιστικές. Και τελικά θα κολλήσουν ψάχνοντας την τέλεια αγάπη, την τέλεια σχέση. Να θυμάστε ότι οι πραγματικές σχέσεις είναι γεμάτες προκλήσεις και απαιτούν συμβιβασμούς. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss