Είναι το Φλερτ Σεξουαλική Παρενόχληση;

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Είναι το Φλερτ Σεξουαλική Παρενόχληση;

Κι ενώ δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη ο θόρυβος από το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Χάρβεϊ Γουάινστιν –και ελπίζω όχι μόνο να μην ξεχαστεί αλλά να αποτελέσει την αφορμή για ουσιαστική εμβάθυνση στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης με θύτες ανθρώπους σε θέσεις εξουσίας – μας προέκυψε η ατάκα «ναι ρε κορίτσια, μαλάκας αυτός, αλλά σε λίγο θα φοβόμαστε να σας φλερτάρουμε». Όπως καταλαβαίνετε, με σημείο αφετηρίας ανδρικά χείλη.

 

Αγόρια, ας μην κάνουμε άλματα λογικής. Ξέρουμε ότι όποιο θέμα και να πιάσεις θα υπάρξουν αυτοί που θα σκεφτούν, θα αντιδράσουν και θα τοποθετηθούν ακραία. Το φλερτ δεν τρομάζει μια γυναίκα, η πίεση όμως ναι, η χρησιμοποίηση της ισχύoς (είτε σωματικής, είτε επαγγελματικής) ναι, η επιμονή με την οποία δε δέχεται την άρνησή της και θεωρεί ότι «έλα, δεν μπορεί να μην θέλεις» ναι.

Επίσης, για να μην τρελαθούμε, υπάρχουν πολλές παράμετροι για να νιώσουμε άνετα και να επιτρέψουμε μια συμπεριφορά, ειδικά στον εργασιακό χώρο. Το ίδιο είναι να δουλεύεις με τον άλλο πέντε χρόνια και να ανταλλάζεις φάπες (που λέει ο λόγος); Το ίδιο είναι να πηγαίνεις σε ένα interview κι ο υποψήφιος εργοδότης να σου πιάνει τους ώμους; Η οικειότητα αναπτύσσεται ανάμεσα στους ανθρώπους με τον χρόνο και με την τριβή. Βέβαια και η οικειότητα θα φτάσει μέχρι το επίπεδο που και οι δύο το επιθυμούν και νιώθουν άνετα με αυτή. Το βλέπεις στην έκφραση μιας γυναίκας όταν αισθάνεται άβολα με το χέρι σου πάνω της. Και το ξέρεις ότι το βλέπεις. Απλά χρειάζεται να ανοίξεις τα μάτια σου. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ. 

More for you

 
 

Don't Miss