Πόσες θερμίδες καίμε στο σεξ

Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017

Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017

Πόσες θερμίδες καίμε στο σεξ

Όταν βρίσκεστε στη μέση μια σεξουαλικής επαφής και έχετε ιδρώσει ενώ η καρδιά σας χτυπάει ασταμάτητα, είστε σίγουροι ότι σίγουρα θα έχετε κάψει ένα σωρό θερμίδες. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως νομίζατε μέχρι τώρα.

Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι η σεξουαλική πράξη ισοδυναμεί περίπου με 30 λεπτά στο διάδρομο του γυμναστηρίου. Αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες καίνε 3 θερμίδες ανά λεπτό και οι άνδρες 4 θερμίδες ανά λεπτό. Επίσης η μελέτη έδειξε ότι ο μέσος όρος διάρκειας της σεξουαλικής επαφής είναι από 10 μέχρι 60 λεπτά, άρα το μέγιστο όριο θερμίδων που καίνε οι γυναίκες είναι 177 και οι άνδρες 239.

Μπορεί οι θερμίδες που καίτε κατά τη διάρκεια του σεξ να μην είναι τόσες πολλές όσες πιστεύατε, όμως αποκομίζετε άλλα οφέλη, που είναι πιο σημαντικά.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορείτε να προβλέψετε την απιστία

Ανακούφιση από το άγχος. Ναι το σεξ ανακουφίζει από το στρες για τον απλό λόγο ότι μειώνει την πίεση του αίματος. Όσοι κάνουν συχνά σεξ αντιμετωπίζουν καλύτερα το άγχος και έχουν χαμηλότερη πίεση.

Υπάρχουν μελέτες που έχουν συνδέσει τη σεξουαλική δραστηριότητα με την ενίσχυση τοθ ανοσοποιητικού συστήματος. Με απλά λόγια το σεξ μας προστατεύει από τις ιώσεις και τις μολύνσεις.

Τόνωση της αυτοπεποίθησης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας έδειξαν ότι ο κυριότερος λόγος που οι άνθρωποι κάνουν σεξ είναι για να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Μπορεί να μην καίμε τόσες πολλές θερμίδες κατά τη διάρκεια της ερωτική πράξης, όμως εάν συνδυάσουμε τη γυμναστική με το συχνό σεξ, θα μπορέσουμε και μύες να χτίσουμε και θερμίδες να κάψουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss