Τι να κάνετε όταν ανακαλύψετε ότι σας λέει ψέματα

Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017

Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017

Τι να κάνετε όταν ανακαλύψετε ότι σας λέει ψέματα

Φανταστείτε ότι συναντάτε τον άνδρα των ονείρων σας, συνάπτετε σχέση και τελικά παντρεύεστε. Και ξαφνικά ανακαλύπτετε ότι σας έχει πει κάποια μικρά ψέματα, από την αρχή της σχέσης. Τι κάνετε; Είναι το ψέμα αιτία διαζυγίου; Μήπως είναι μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης; Ή μήπως τελικά η εμπιστοσύνη κερδίζεται εκ νέου;

Σε ένα πράματα συμφωνούν οι περισσότεροι: η εμπιστοσύνη είναι η βάση για όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Τα ψέματα ακόμα και τα μικρά μπορούν να φέρουν προστριβές. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το συνεχές ψέμα μπορεί να εξελιχθεί σε μια εκλεπτυσμένη μορφή συναισθηματικής κακοποίησης γνωστή, διότι μπορεί να αλλάξει τη αίσθηση της πραγματικότητας. Η διαφορά βρίσκεται στο κίνητρο. Εάν υπάρχει κακόβουλη πρόθεση, είναι πολύ πιθανό αυτός που δέχεται να το ψέμα να πληγωθεί. Ενώ αν ο σύντροφός σας, σας έχει πει ψέματα για να μη σας πληγώσει, τότε μπορεί να πληγωθείτε λιγότερο.

Διαβάστε εδώ: Πώς να αυξήσετε τη δημιουργικότητα στο σεξ

Όμως ανεξάρτητα από το κίνητρο πίσω από ένα ψέμα πάντα κρύβεται η εξαπάτηση και αυτό είναι επιζήμιο για οποιαδήποτε σχέση. Και φυσικά είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευτείτε και πάλι το άτομο που σας είπε ψέματα, πόσο εάν αυτό είναι ο σύντροφός σας. Ο μόνος ίσως τρόπος για να τον συγχωρέσετε είναι ένα αντιληφθεί το λάθος του και δείξει ότι πραγματικά το έχει μετανιώσει. Για να επιβιώσει η σχέση σας πρέπει να προσπαθήσετε και οι δύο και να οικοδομήσετε την εμπιστοσύνη από την αρχή.

Τέλος αυτό εάν είστε διατεθειμένοι να σώσετε τη σχέση σας, τότε μπορεί να σας βοηθήσει η συμβουλευτική θεραπεία μαζί με το σύντροφό σας, ώστε να ανακαλύψετε τα πραγματικά σας αισθήματα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss