Τι μπορεί να συμβεί αν δεν έχετε παντρευτεί μέχρι τα 40 σας;

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Τι μπορεί να συμβεί αν δεν έχετε παντρευτεί μέχρι τα 40 σας;

Οι γυναίκες πλέον δεν δίνουν τόση μεγάλη σημασία στο γάμο γιατί πλέον έχουν σαν προτεραιότητα τις σπουδές και την επαγγελματική σταδιοδρομία. Τι συμβαίνει όμως αν φτάσετε τα 40 έτη και δεν έχετε παντρευτεί; Λοιπόν μπορεί να ερωτευτείτε την εργένικη ζωή και να μη θέλετε να παντρευτείτε.

Σε μια έρευνα τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που ανήκαν στην ηλιακή ομάδα των 40 ετών παραδέχθηκαν ότι έχασαν την επιθυμία τους να παντρευτούν. Εάν οι άνθρωποι συνηθίσουν να ζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής μετά είναι δύσκολο να τον αλλάξουν, υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι. Επομένως ας δούμε τι συμβαίνει όταν κάποιος δεν έχει παντρευτεί μέχρι τα 40.

Γεγονός #1: Οι σχέσεις συνοδεύονται και με μερικούς περιορισμούς. Όταν όμως συνηθίζετε να ζείτε χωρίς συμβιβασμούς μέχρι και τα 40 έτη, δεν θέλετε ξαφνικά να δεσμευτείτε.

Γεγονός # 2: Παρόλο που ο γάμος είναι χαρά, ωστόσο θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει στρες και συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Τι γίνεται όταν είστε μόνοι σας; Δεν υπάρχει καθόλου άγχος και καμία επιβάρυνση. Ποιος θα θυσίαζε αυτή την ηρεμία για να μπει στη διαδικασία της συζυγική ζωής;

Διαβάστε εδώ: Αυτές είναι οι πιο συχνές σεξουαλικές φαντασιώσεις και των δυο φύλων

Γεγονός # 3: Η ζωή είναι πιο ευέλικτη όταν είστε μόνοι. Αν θέλετε να ταξιδέψετε, μπορείτε. Αν θέλετε να κάνετε πάρτι έτσι ξαφνικά, μπορείτε. Εάν θέλετε να αφήσετε τη δουλειά σας και να καθίσετε για κάποιο χρονικό διάστημα στο σπίτι, μπορείτε (αν έχετε αποταμιεύσεις). Οι αποφάσεις που παίρνετε δεν επηρεάζουν κανέναν, παρά μόνο εσάς.

Γεγονός # 4: Εάν έχετε συνηθίσει να ζείτε μόνοι σας, ίσως δεν σας αρέσει καθόλου ο τρόπος ζωής των δεσμευμένων. Βλέπετε ζευγάρια που μαλώνουν και που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση τους και νιώθετε ευγνώμονες που είστε μόνοι.

Γεγονός # 5: Το καλύτερο πράγμα της εργένικης ζωής είναι ότι μπορείτε να συναντήσετε τον οποιονδήποτε,  οπουδήποτε και όποτε θέλετε. Αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να δεσμευτούν και παραμένουν εργένηδες.

More for you

Don't Miss