Πώς νιώθουν οι άντρες όταν οι γυναίκες διατηρούν το επώνυμό τους μετά το γάμο

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Πώς νιώθουν οι άντρες όταν οι γυναίκες διατηρούν το επώνυμό τους μετά το γάμο

Πριν χρόνια θεωρείτο έθιμο να παίρνουν οι γυναίκες το επώνυμο του συζύγου μετά το γάμο. Σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να διατηρήσουν το επώνυμο τους. Και ενώ θα πίστευες κανείς ότι αυτή η επιλογή δεν επηρεάζει τους άντρες, ωστόσο μια νέα μελέτη μας δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται οι σύζυγοι τη συγκεκριμένη απόφαση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νεβάδα διεξήγαγαν μια μελέτη σε άντρες και εξέτασαν τι πιστεύουν για την απόφαση των συζύγων τους να κρατήσουν το επώνυμό τους μετά το γάμο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άντρες νιώθουν λιγότερο αρρενωποί και ότι τους απορρίπτει το γυναικείο φύλο, με αυτή την απόφαση. Επομένως η επιλογή του επωνύμου μπορεί να έχει επιπτώσεις στη σχέση και στο πώς νιώθει ο σύζυγος.

Διαβάστε εδώ: Τι μπορεί να συμβεί αν δεν έχετε παντρευτεί μέχρι τα 40 σας;   

Ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν να διατηρήσουν το επώνυμό τους αυξάνεται συνέχεια. Επίσης προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι συγκεκριμένες γυναίκες θεωρούνται γενικά ως πιο φιλόδοξες και δυναμικές, χαρακτηριστικά που αποδίδονται κυρίως στους άντρες. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

Don't Miss