Πώς να αντιμετωπίσετε τον τσιγκούνη και μίζερο άντρα

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Πώς να αντιμετωπίσετε τον τσιγκούνη και μίζερο άντρα

Όταν ακούμε τη λέξη τσιγκούνης μας έρχεται στο μυαλό ο γνωστός Σκρουτζ από το βιβλίο του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» ή ο γνωστός σε όλους Σκρουτζ Μακ Ντακ από τα κινούμενα σχέδια που κάνει βουτιές στο θησαυροφυλάκιο του. Τι γίνεται όμως όταν ο τσιγκούνης αλλά και ο μίζερος άντρας είναι πιο κοντά στη ζωή μας από ό,τι ένα κινούμενο σχέδιο και ένα βιβλίο;

Το σίγουρο είναι ότι η τσιγκουνιά και η μιζέρια είναι μια κόλαση για τη γυναίκα. Ας το παραδεχτούμε ο τσιγκούνης και ο μίζερος σύντροφος μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικός εδικά αν το έτερο του ήμισυ είναι το εντελώς αντίθετο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις του παρόλα που έχει τα μέσα. Με απλά λόγια ενώ έχει οικονομική σταθερή κατάσταση, προτιμάει να κρατάει τα χρήματα του αντί να ικανοποιεί τις ανάγκες του. Επίσης ο μίζερος σύντροφός μισεί και παραπονιέται σχεδόν για τα πάντα. Πώς όμως θα αντιμετωπίσετε τον τσιγκούνη και μίζερο σύντροφο;

Καταρχάς το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβετε γιατί ο σύντροφός σας έχει αυτά τα δυο χαρακτηριστικά . Αν κατανοήστε το λόγο θα μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά του και να συζητήσετε μαζί του αυτό πους σας απασχολεί. Το καλύτερο είναι να αποδεχτείτε το γεγονός και να ψάξετε τρόπους για βελτίωση, μην ευελπιστείτε όμως ότι θα αλλάξετε τη συμπεριφορά του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσει ο ίδιος το πρόβλημα του και τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή του και να ζητήσει τη βοήθεια ενός ψυχολόγου, ο οποίος θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τα αίτια.

Διαβάστε εδώ: 8 διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σκεφτείτε όλες τις δυσκολίες που σας δημιουργεί η μίζερη συμπεριφορά του και να διαπραγματευτείτε μαζί του. Συζητήστε μαζί του και δείτε εάν είναι εφικτό να βρείτε μια κοινή λύση που να ικανοποιεί και τους δυο. Όμως καλό είναι να μην του επιτεθείτε και να μην δημιουργήσετε καυγάδες, γιατί δεν θα βγάλουν πουθενά.

Το ότι είναι σφιχτός με τα χρήματα δεν σημαίνει πως δεν σας αγαπάει και δεν σας νοιάζεται. Το πιο σημαντικό από όλα είναι εάν εσείς μπορείτε να αντέξετε την τσιγκουνιά και τη μιζέρια και εάν είστε διατεθειμένες, εφόσον το θέλει και ο ίδιος, να τον βοηθήσετε να λύσει το πρόβλημα του. Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις δεν χαλάνε από ένα μειονέκτημα, όμως κάποια είναι τόσο μεγάλα που κάνουν για περισσότερα από ένα. Και φυσικά η τσιγκουνιά και η μιζέρια είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που δεν μπορεί μια γυναίκα να ανεχτεί εύκολα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss