Όταν η εμμηνόπαυση αρχίζει το σεξ τελειώνει;

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Όταν η εμμηνόπαυση αρχίζει το σεξ τελειώνει;

Όταν οι γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση υφίστανται πολλές αλλαγές, οι οποίες δεν είναι μόνο σωματικές αλλά και ψυχολογικές. Αυτή περίοδος είναι αρκετά σημαντική αφού σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής ηλικίες, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να φοβούνται ότι θα έρθει και το τέλος της σεξουαλικής δραστηριότητας. Τι συμβαίνει όμως στη πραγματικότητα;

Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίες είναι ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν όλες τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Παρόλα αυτά πολλές αναφέρουν ότι κατά την εμμηνόπαυση έχουν αυξημένη σεξουαλική επιθυμία. Αλλά ακόμα και εάν νιώθετε ότι η λίμπιντο σας έχει μειωθεί, δεν πρέπει να το αποδεχθείτε έτσι απλά γιατί πλέον είναι πολλές οι διαθέσιμες επιλογές θεραπείας.

Ένα άλλο σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης που επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία είναι η αλλαγή στα επίπεδα των οιστρογόνων. Οι γυναικείες ορμόνες βοηθούν στην υγεία του κολπικού ιστού διατηρώντας τη λίπανση του κόλπου και την ελαστικότητα των ιστών. Και δεδομένου ότι τα μειωμένα επίπεδα των οιστρογόνων είναι τη κύρια αιτία της κολπικής ξηρότητας, η σεξουαλική πράξη γίνεται λιγότερο ευχάριστη. Όμως λύση υπάρχει αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κολπικές κρέμες που λιπαίνουν τον κόλπο κάνοντας το σεξ και πάλι μια ευχάριστη εμπειρία.

Διαβάστε εδώ: 4+1 πράγμα που σκοτώνουν τη λίμπιντο και τα διαβάζετε για πρώτη φορά

Οι αλλαγές που περνάει το σώμα κατά την εμμηνόπαυση δεν πρέπει να σας αποτρέψουν από το να απολαμβάνετε το σεξ. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε με το σύντροφο σας και να βρείτε από κοινού το δρόμο για να ευχαριστιέστε και οι δυο τη σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης καλό είναι να έρχεστε πιο συχνά σε επαφή με τον αγαπημένο σας, γιατί έχει αποδειχθεί ότι η αύξηση της ροής του αίματος στους ιστούς κατά τη συνουσία βοηθάει στη διατήρηση της υγείας τους. Τέλος, μη διστάσετε να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας για να συζητήσετε μαζί του ότι σας απασχολεί και ότι μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλικής σας ζωή. Η εμμηνόπαυση μπορεί να φέρει πολλές αλλαγές, όμως δεν πρέπει να σημαίνει το τέλος της σεξουαλικής σας ζωής, γιατί με λίγη καλή θέληση αυτή η περίοδος μπορεί να φέρει το καλύτερο σεξ της ζωής σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss