Οι κυριότεροι λόγοι που χαλάει μια φιλία

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Οι κυριότεροι λόγοι που χαλάει μια φιλία

Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου. Η φιλιά είναι πολύτιμο αγαθό, αλλά είναι και μια σχέση και όπως όλες οι σχέσεις μπορεί να χαλάσει. Τι γίνεται λοιπόν, όταν ξαφνικά διαπιστώνετε ότι, οι φίλοι που εμπιστευόσασταν τόσο καιρό, δεν σας παίρνουν πλέον τηλέφωνο; Μήπως σκέφτεστε ότι η φιλία έχει λήξει; Αν συμβαίνει αυτό, τότε καλώς ήρθατε στην ωμή πραγματικότητα της ρήξης μιας φιλίας. Και αν αναρωτιέστε τους λόγους για τους οποίους έρχεται το τέλος, διαβάστε τα παρακάτω.

Ένας βασικός λόγος που μπορεί να χαλάσει μια φιλία είναι μια αλλαγή στον τρόπο ζωής. Για παράδειγμα εάν μπείτε σε ένα πανεπιστήμιο ή εάν αλλάξετε πόλη λόγω δουλειάς. Η φιλία μπορεί να χαθεί γιατί αρχίζετε να έχετε νέα όνειρα, καινούριες σχέσεις και γενικά αλλάζετε ενδιαφέροντα και νοοτροπία.

Μία άλλη περίπτωση είναι, να χαλάσει λόγω ζήλιας. Εξάλλου τέτοια συναισθήματα είναι λογικό να υπάρχουν ανάμεσα στους φίλους γιατί είναι δύσκολο να ξεφύγουν οι άνθρωποι από αυτά.

Ένας άλλος λόγος για να χαλάσει μια φιλιά, είναι όταν χαθεί η εμπιστοσύνη. Οι φιλίες είναι σχέσεις, που πρέπει να είναι αμοιβαίες. Αν ένα άτομο θέλει περισσότερα πράγματα από μια σχέση, από ότι μπορεί να του δώσει ο άλλος ή εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, τότε σπάνια λειτουργεί.

Όποια όμως και εάν είναι η αιτία, το μόνο σίγουρο είναι ότι το τέλος μιας σχέσης, θα σας αναστατώσει και θα σας στεναχωρήσει. Αλλά, να θυμάστε ότι δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να είναι φίλοι σας και οι αληθινοί φίλοι είναι πάντα λίγοι. Τέλος, δείτε αυτή τη ρήξη σαν μια ευκαιρία για να μάθετε από τα λάθη σας και στο μέλλον να δημιουργήσετε πιο δυνατές φιλίες.

More for you

 
 

Don't Miss