Η εποχή που χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η εποχή που χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και μαζί με τον υδράργυρο και η διάθεσή μας. Εκτός όμως από αυτές τις δύο ανόδους παρατηρήθηκε και μια άλλη όχι τόσο ευχάριστη. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες οι περισσότεροι χωρισμοί συμβαίνουν στην αρχή της άνοιξης και λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι πιο επικίνδυνοι περίοδοι για τις σχέσεις είναι οι πρώτες εβδομάδες της άνοιξης και οι δυο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου. Ενώ οι μήνες που δεν απειλούν τις σχέσεις μας είναι ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Ο λόγος που η Άνοιξη είναι επικίνδυνος μήνας για χωρισμούς είναι ότι η αύξηση της θερμοκρασίας μας ξεσηκώνει και αρχίζουμε να ονειρευόμαστε τις παραλίες, τους καλοκαιρινούς έρωτες, τη διασκέδαση. Από την άλλη τώρα ο Σεπτέμβριος που βγήκε ο πιο ασφαλής μήνας για τις σχέσεις είναι η εποχή που κουραστήκαμε από το καλοκαιρινό ξεφάντωμα και ψάχνουμε μια αγκαλιά να μας ηρεμήσει και να μας βάλει πάλι στους χειμωνιάτικους ρυθμούς.

Διαβάστε εδώ: Γιατί ο γάμος σκοτώνει τη σεξουαλική ζωή

Τέλος υπάρχει και μια πιο επιστημονική εξήγηση για την αύξηση των χωρισμών την άνοιξη. Ο λόγος είναι οι αλλεργίες οι οποίες περιορίζουν την όσφρηση και μειώνονται οι φερορμόνες, οι χημικές ουσίες που παίζουν ρόλο στον έρωτα. Κατά συνέπεια μειώνεται η όρεξη για σεξ και ναι αυτό είναι αίτια χωρισμού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss