Το ποιος πλένει τα πιάτα στο σπίτι μπορεί να σας σώσει απ’ το διαζύγιο

The JennettesTHE JENNETTES Τετάρτη 04 Απριλίου 2018

Τετάρτη 04 Απριλίου 2018

Το ποιος πλένει τα πιάτα στο σπίτι μπορεί να σας σώσει απ’ το διαζύγιο

Το 2016, δημοσιεύθηκε μία έρευνα που έδειχνε πως τα ζευγάρια μου μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού είχαν πιο έντονη σεξουαλική ζωή και περισσότερη σεξουαλική απόλαυση. Ξεχάστε, λοιπόν, τα sexy εσώρουχα, τα ραντεβού και τα ρομαντικά Σαββατοκύριακα -τα ζευγάρια που έχουν πιο ποιοτική ζωή στο κρεβάτι είναι αυτά που έκαναν μαζί τη μπουγάδα ή κάνοντας εναλλαγή της ευθύνης κάθε βδομάδα. Οι ερευνητές Daniel Carlson, Amanda Miller και Sharon Sassler, δημοσίευσαν νέες πληροφορίες σήμερα και μοιράστηκαν κάποιες από αυτές με το αμερικάνικο MarieClaire.com.

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Δεν πρόκειται μόνο για δίκαιη κατανομή εργασίας -τα είδη δουλειάς που μοιράζονται άνδρες και γυναίκες κάνουν διαφορά στην οικογενειακή τους ευτυχία. Οι άνδρες θέλουν να μοιράζονται τα ψώνια και οι γυναίκες θέλουν να μοιράζονται το πλύσιμο των πιάτων.

Οι σύζυγοι που έκαναν τα ψώνια του supermarket με τη σύζυγό τους ανέφεραν πως είχαν περισσότερη σεξουαλική και συναισθηματική απόλαυση στη σχέση τους, σε αντίθεση με εκείνους που έπρεπε να το κάνουν μόνοι τους. Πριν σκεφτείτε "Ποιος θέλει να στέκεται στην ουρά του ταμείου μόνο του, έτσι κι αλλιώς;", υπάρχει ακόμα ένα απρόσμενο αποτέλεσμα: Δεν έχει να κάνει με το να κάνει κάποιος άλλος τη δουλειά. Εκείνοι που μοιράζονται τις ευθύνες ανέφεραν περισσότερη απόλαυση από εκείνους που βασίζονταν κυρίως στη/στον σύντροφό τους για να είναι το ψυγείο γεμάτο. Συγκεκριμένα, μία άλλη πρόσφατη έρευνα από το Harvard Business School βρήκε πως το 25% των χωρισμένων ζευγαριών αναφέρουν "διαφωνίες για τις οικιακές δουλειές" ως τον βασικό λόγο χωρισμού.

 

Gallery: Δείτε ακόμη τις 3 πιο ινσταγκραμικές γωνίες του σπιτιού

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss