Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που πρέπει να περιμένετε πριν παντρευτείτε σύμφωνα με τους ειδικούς

Τρίτη 05 Ιουνίου 2018

Τρίτη 05 Ιουνίου 2018

Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που πρέπει να περιμένετε πριν παντρευτείτε σύμφωνα με τους ειδικούς

Είτε γνωρίζετε το σύντροφό σας λίγες ημέρες είτε έχετε σχέση αρκετά χρόνια, εάν παντρευτείτε εγκυμονεί ο κίνδυνος διαζυγίου. Τι θα σκεφτόσασταν όμως εάν σας λέγαμε ότι υπάρχει κάποιο χρονικό όριο που πρέπει να περιμένετε να παντρευτείτε έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες διαζυγίου; Κι όμως μια νέα έρευνα ανακάλυψε ποιο είναι το χρονικό διάστημα και δεν είναι αυτό που φαντάζεστε.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Emory, τα ζευγάρια που περιμένουν τρία ή περισσότερα χρόνια για να πουν το «δέχομαι» είχαν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν σε σχέση με εκείνους που πανδρευόντουσαν νωρίτερα.  Συγκεκριμένα οι ερευνητές έκαναν ερωτήσεις σε 3000 συμμετέχοντας σχετικά με τον έγγμο βίο τους και πόσο καιρό ήταν μαζί πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Αναφορικά με το χρόνο, διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν μετά από 2 χρόνια είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες διαζυγίου, ενώ εκείνοι που περίμενα ένα έτος παραπάνω μείωσαν τις πιθανότητας κατά 50%.  

Διαβάστε εδώ: Τι σεξ κάνουν 5 τύποι γυναικών

Επίσης ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να εξετάσουν οι άνθρωποι πριν παντρευτούν είναι η διαφορά ηλικίας. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξάχθηκε στην Αυστραλία διαπίστωσε πως όσοι παντρευόντουσαν κάποιον πολύ μεγαλύτερο ή πολύ μικρότερο τους είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να οδηγηθούν σε χωρισμό, σε σχέση με τα ζευγάρια που ήταν κοντά σε ηλικία.

Σίγουρα κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, ωστόσο ο γάμος δεν αποτελεί μόνο μια ρομαντική δήλωση αγάπης, αλλά δεσμεύει δυο ανθρώπους εφ όρους ζωής. Και ενώ οι αποφάσεις είναι καθαρά υποκειμενικές, ωστόσο μερικές φορές είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη και τα στατιστικά στοιχεία πριν καταλήξουμε σε μια τόσο σοβαρή απόφαση. Εξάλλου  το 40 με 50 τοις εκατό των παντρεμένων ζευγαριών στις Ηνωμένες Πολιτείες καταλήγουν σε διαζύγιο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss