7 λόγοι για να κλείσετε την τηλεόραση

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

7 λόγοι για να κλείσετε την τηλεόραση

Μάλλον θα υπάρχει κάποιος λόγος για να παρακολουθήσετε τηλεόραση αλλά σίγουρα δεν είναι πιο σημαντικός από τους παρακάτω επτά.

Η τηλεόραση είναι πλέον ένα δεδομένο της καθημερινότητας και οι περισσότεροι μάλλον δεν συνειδητοποιούμε πόσα πράγματα χάνουμε παρακολουθώντας ώρες τηλεοπτικά προγράμματα που πιθανότατα δεν μας αφορούν καν. Δείτε ποιοι λόγοι μπορούν να σας σηκώσουν από τον καναπέ και να σας αποσπάσουν την προσοχή από τα τηλεοπτικά προγράμματα:

1. Η υγεία σας είναι αναμφίβολα πιο σημαντική από το αγαπημένο σας πρόγραμμα. Αν όλη μέρα εργάζεστε τότε γιατί να σπαταλήσετε το χρόνο σας βλέποντας τηλεόραση; Καλύτερα να αφιερώσετε την ελεύθερη ώρα σας στη προσωπική σας ευεξία και να γυμναστείτε. 2. Η κατανάλωση φαγητού είναι περισσότερη όταν κάθεστε μπροστά από την τηλεόραση. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε αλλά η ποσότητα και το είδος τους φαγητού που καταναλώνετε μπροστά βλέποντας τηλεόραση είναι πολύ περισσότερη και χειρότερη. Τρώτε παθητικά και χωρίς πραγματικά να το χρειάζεστε. 3. Η ανοιχτή τηλεόραση το βράδυ μπορεί να προκαλέσει αϋπνία. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς ανοιχτή τηλεόραση. Η συνήθεια αυτή στην πραγματικότητα προκαλεί αϋπνία, αφού επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου. 4. Η πληθώρα των τηλεοπτικών προγραμμάτων σίγουρα δεν βοηθάει σε τίποτα. Σίγουρα υπάρχουν και εκπαιδευτικά, ποιοτικά προγράμματα που προσφέρουν πραγματικά ψυχαγωγία ή γνώση. Υπάρχει όμως κι ένα μεγάλο ποσοστό τηλεοπτικών προγραμμάτων που απλά υπάρχει χωρίς να προσφέρει κάτι. Ίσως μερικές φορές υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο αλλά όταν γίνεται συνήθεια αδρανοποιεί τη σκέψη. 5. Είναι κακό παράδειγμα για τα παιδιά. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε απαγορεύσει στα παιδιά σας να βλέπουν τηλεόραση. ΑΝ όμως βλέπουν εσάς να το κάνετε σίγουρα θα σας μιμηθούν. Κλείστε λοιπόν τηλεόραση και ανοίξτε την μόνο όταν υπάρχει ένα αξιόλογο πρόγραμμα να παρακολουθήσετε. Το μήνυμα αυτό θα περάσει και στα παιδιά σας κι έτσι ούτε αυτά θα αποκτήσουν την κακιά συνήθεια της τηλεόρασης. 6. Η τηλεόραση μπορεί να προκαλέσει φόβο και να δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα χωρίς να το καταλάβετε. Πολλές φορές τα τηλεοπτικά προγράμματα παραπλανούν και προκαλούν συναισθήματα αρνητικά για το κοινωνικό σύνολο, όπως η βία. 7. Τέλος σκεφτείτε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε την ώρα που είστε καθισμένοι μπροστά από την τηλεόραση. Μπορείτε να αναπτύξετε τις κοινωνικές σας δραστηριότητες, να κάνετε το αγαπημένο σας χόμπι, να περάσετε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα κι ένα σωρό άλλα πράγματα που υποτίθεται ότι δεν προλαβαίνετε.

More for you

 
 

Don't Miss