Συμπαράσταση

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Συμπαράσταση

Πώς να στηρίξετε τη φίλη σας που μόλις χώρισε;

Όταν η καλύτερη σας φίλη βιώνει ένα χωρισμό αυτό που θέλετε είναι να είστε κοντά της και προσπαθήσετε να την ηρεμήσετε. Όμως, τυχαίνει πολλές φορές να μην ξέρετε τον τρόπο.

Μερικές συμβουλές για το πώς να είστε βοηθητικοί σε μια τέτοια κατάσταση:

  • Ειλικρινή κατανόηση: Μην βιαστείτε να δώσετε συμβουλές για το πώς είναι καλύτερα χωρίς εκείνον και πως τώρα θα κάνει μια νέα αρχή. Πρώτα από όλα, ακούστε την με ειλικρινή κατανόηση και αποδοχή. Είναι σημαντικό να ακούσετε τα συναισθήματα της, την δική της άποψη για το γεγονός αυτό. Αυτό που χρειάζεται εκείνη την στιγμή είναι να έχει κάποιον κοντά της χωρίς να κρίνει ούτε τα δικά της αισθήματα αλλά ούτε και του συντρόφου της.
  • Παρακινήστε την: Είναι λογικό να θέλει να μείνει στο σπίτι να συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Όμως, προσπαθήστε να μην κρατήσει πολύ η περίοδος της θλίψης και της μοναχικής ζωής. Παρακινήστε την να κάνετε πράγματα που της αρέσουν. Ακόμα, μπορείτε να κλείσετε να πάτε για ένα spa ή ένα ταξίδι να αλλάξει παραστάσεις και να φτιάξει η διάθεση της.
  • Κίνητρα για ζωή: Αφού έχουν γίνει τα παραπάνω βήματα, είναι η ώρα να την παροτρύνετε να προχωρήσει. Χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς η κίνηση αυτή. Καθώς, αν όλη της η ζωή ήταν συνδεδεμένη μαζί του ή αν ελπίζει πως κάποια στιγμή θα γυρίσει μπορεί οποιαδήποτε πίεση να την τρομάξει και να αρνηθεί να προχωρήσει. Το σημαντικό είναι να την βοηθήσετε να αντιληφθεί τι την περιμένει παρακάτω, την εμπειρία, την αισιοδοξία για το μέλλον, τη δυνατότητα της προσωπικής ανάπτυξης και την προσμονή για τις νέες εμπειρίες που είναι μπροστά!

More for you

 
 

Don't Miss