Αποφάσισα να ξυπνάω 4:30 το πρωί και δείτε τι μου συνέβη

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019

Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019

Αποφάσισα να ξυπνάω 4:30 το πρωί και δείτε τι μου συνέβη

Ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου της ζωή μας και αυτό επειδή είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ο ποιοτικός ύπνος (6-8 ώρες) σχετίζεται με την καλή λειτουργία της μνήμης, με την ανάπαυση των εγκεφαλικών κυττάρων αλλά και με την ψυχική ευημερία.

Για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει ο ύπνος αρκετά και δεν είμαι με τίποτα πρωινός τύπος. Θέλω να κοιμάμαι αργά και να ξυπνάω αργά. Δεν θα μπορούσα ποτέ να με σκεφτώ να σηκώνομαι ξημερώματα και ευτυχώς δεν μου το επιβάλλει ούτε η δουλειά μου. Δίνω τα συγχαρητήρια μου σε όσους το κάνουν. Έτσι λοιπόν ποφάσισα λοιπόν να βάλω τον εαυτό μου σε μια δοκιμασία και να ξυπνάω κάθε μέρα για ένα μήνα στις 4:30 το πρωί. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

Καταρχάς για να ανταπεξέλθω στο πρωινό ξύπνημα έπρεπε, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου, να κοιμηθώ κατά τις εννιά το βράδυ. Όμως για να το καταφέρω αυτό έπρεπε να μεταφέρω όλο το πρόγραμμά μου νωρίτερα. Και η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή. Δεν ξέρω τι με δυσκόλεψε περισσότερο: ο βραδινός ύπνος ή το πρωινό ξύπνημα; Νομίζω ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα από τα δυο – ούτε να κοιμηθώ από τις εννιά ούτε να ξυπνάω τόσο μα τόσο νωρίς. Με το που έπεφτα στο κρεβάτι με έπιανε για κάποιον ανεξήγητο λόγο κατάθλιψη. Και όταν χτύπαγε το ξυπνητήρι και έβλεπα πως οι δείκτες του ρολογιού έδειχνα 4:30, ήθελα να συνεχίσω να κοιμάμαι. 

Διαβάστε εδώ: Πώς θα δεν θα πάρετε βάρος στην εμμηνόπαυση

Φυσικά καθώς περνούσε ο καιρός συνήθισα το νέο μου ωράριο, αυτό όμως που δεν συνήθισα με τίποτα ήταν το πρωινό ξύπνημα, λειτουργώ καλύτερα το βράδυ, τι να κάνω. Ωστόσο το συγκεκριμένο πείραμα μου έδωσε και κάποια θετικά. Καταρχάς είχα όλη την ημέρα μπροστά μου και δε χρειαζόταν να τρέχω γεμάτη άγχος για να προλάβω τις καθημερινές μου υποχρεώσεις. Για πρώτη φορά μπόρεσα να απολαύσω με ηρεμία το πρωινό μου γεύμα, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί την κινητήριο δύναμη του οργανισμού. Ένα άλλο πολύ σημαντικό όφελος του πρωινού ξυπνήματος ήταν η γαλήνη και η ησυχία. Άδειοι δρόμοι, χαλαρωτική ανατολή του ήλιου και όλα έμοιαζαν διαφορετικά, οι μέρες ήταν πιο γλυκές. Και φυσικά όταν γυρνούσα το βράδυ στο σπίτι δεν είχα καμία εκκρεμότητα. Είχα προλάβει να κάνω όλες τις δουλειές και πέφτοντας στο κρεβάτι δεν με απασχολούσε σχεδόν τίποτα.

Διαβάστε εδώ: Γνωστή διαιτολόγος αποκαλύπτει το μυστικό για να χάσουμε εύκολα τα περιττά κιλά

Τελειώνοντας το πείραμα θα ήθελα να προσθέσω ότι κέρδισα αρκετά πράγματα, παρόλο που τα πρώτα λεπτά που έπρεπε να σηκωθώ από το κρεβάτι ήταν τα πιο βασανίστηκα λεπτά της ζωής μου. Φυσικά δεν μπόρεσα να συνηθίσω το πρωινό ξύπνημα, με αποτέλεσμα να γυρίσω στις παλιές καλές  μου συνήθειες: να κοιμάμαι αργά και να ξυπνάω αργά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

Don't Miss