WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εάν θέλετε να χάσετε 10 κιλά ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές


6 Οκτωβρίου 2019

Εάν θέλετε να χάσετε 10 κιλά ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές

Θέλετε να χάσετε 10 κιλά τώρα; Σίγουρα, είναι ένας υψηλός και δύσκολος στόχος. Αλλά, αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, δεν θα νιώθετε ότι είναι μια αδύνατη αποστολή.

Κάντε τον «ντετέκτιβ». Αφιερώστε λίγο χρόνο, για να εντοπίσετε τους πιο πιθανούς ενόχους για το ανεπιθύμητο βάρος σας. Μήπως είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείτε στα τηγανητά ή στα ζαχαρούχα τρόφιμα; Είστε πολύ κουρασμένοι και απασχολημένοι, για να ψωνίσετε και να μαγειρέψετε υγιεινά γεύματα; Ή μήπως τα συναισθήματα-όπως πλήξη, άγχος, νευρικότητα, κατάθλιψη, και χαρά- σας στέλνουν κατευθείαν στο ψυγείο; Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια μεγάλη ποικιλία από διάφορους παράγοντες, τους οδηγούν στα ανεπιθύμητα κιλά. Αν όμως βρείτε τις απαντήσεις, τότε θα έχετε κάνει τα πρώτα βήματα, για να χάσετε εύκολα τα κιλά που επιθυμείτε. Αν τα έντονα συναισθήματα σας οδηγούν στην υπερκατανάλωση, τότε ψάξτε εναλλακτικές διαδρομές, που θα σας προσφέρουν ανακούφιση. Μπορεί να επισκεφτείτε ένα φίλο, να κοιμηθείτε περισσότερο, να διαβάστε ένα βιβλίο ή να ακούστε την αγαπημένη σας μουσική.

Κουνηθείτε. Είναι δύσκολο να χάσετε βάρος, μόνο από τη μείωση των θερμίδων. Έρευνες υποστηρίζουν, ότι η μείωση της πρόσληψης θερμίδων μέσω της διατροφής και της άσκησης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, για να απαλλαγείτε για πάντα από τα ανεπιθύμητα κιλά. Το ιδανικό είναι να γυμνάζεστε τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αλλά ακόμα και εάν δεν προλαβαίνετε, προσπαθήστε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητα σας, όσο περισσότερη σωματική δραστηριότητα μπορείτε. Πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας μακριά από το σπίτι ή τη δουλειά σας.

Μπορείτε να τρώτε μεγάλες μερίδες, χωρίς πολλές θερμίδες, εφόσον επιλέγετε φρούτα και λαχανικά. Σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα, τα προϊόντα αυτά είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και νερό, με αποτέλεσμα να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, χωρίς να πεινάσετε. Γεμίστε το πιάτο σας σε κάθε γεύμα, με φρούτα και λαχανικά. Συμπληρώστε το άλλο μισό με δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη- κρέας, φασόλια, ή γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ώστε να σας κρατήσουν πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Καθένας έχει αδύναμες στιγμές και καταστάσεις, όπου καθιστούν δύσκολη υπόθεση την επιλογή υγιεινών τροφίμων. Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε τα παραπάνω, κάντε μια λίστα από τις περιπτώσεις, όπου η υγιεινή διατροφή τείνει να εκτροχιαστεί. Εάν δεν υπάρχουν υγιεινές επιλογές στην δουλειά, τότε πάρτε το δικό σας πακέτο με τρόφιμα. Αν έχει φτάσει το βράδυ, τα παιδιά είναι στο κρεβάτι και εσείς πάτε στο ψυγείο για να αποσυμπιεστείτε, σκεφτείτε μια άλλη δραστηριότητα μακριά από την κουζίνα, που σας βοηθά να χαλαρώσετε.

Μην πίνετε τις θερμίδες σας. Προσέξετε τα ποτά που πίνετε, γιατί μπορεί να έχουν μέχρι και 300 θερμίδες. Ακόμα και μια ζεστή σοκολάτα με πλήρες γάλα έχει 360 θερμίδες, εάν προσθέστε και σαντιγί, τότε έχετε πάρει τις θερμίδες ενός γεύματος. 

Παρακολουθήστε τι τρώτε. Οι μελέτες δείχνουν ότι, οι άνθρωποι που παρακολουθούν τις θερμίδες που καταναλώνουν, χάνουν βάρος, περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν. Και υπάρχει σοβαρός λόγος. Όταν παρακολουθείτε τις θερμίδες σας, μπορείτε να δείτε τις πηγές των κενών θερμίδων που καταναλώνετε. Επίσης, για να τις παρακολουθείτε με ακρίβεια, θα πρέπει να μετράτε τις μερίδες, και αυτό είναι μια καλή πρακτική που έχει αποδειχθεί, ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.