WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 tips για να φαίνεστε λιγότερο φουσκωμένοι σήμερα το βράδυ


Τζουλιάννα Καρνέζη

21 Δεκεμβρίου 2019

8 tips για να φαίνεστε λιγότερο φουσκωμένοι σήμερα το βράδυ

Μπορείτε να ξεφουσκώσετε μέσα σε μόλις μια ημέρα; Κι όμως εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε να ξεπρηστείτε και να φορέσετε το αγαπημένο σας φόρεμα για απόψε. 

Πιείτε το πρωί ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι για να βοηθήσετε τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. 

Πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είτε βάζετε λεμόνι είτε όχι, το νερό είναι απαραίτητο εάν θέλετε να ξεφουσκώσετε, γιατί δεν περιέχει συστατικά που πρήζουν το στομάχι και αποτρέπει τις κοινές αιτίες φουσκώματος όπως δυσκοιλιότητα και αφυδάτωση. 

Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά. Η ευαισθησία στη λακτόζη είναι πολύ πιο συνηθισμένη από ό, τι νομίζετε - ακόμα κι αν έχετε πιθανώς την πιο ήπια περίπτωση. Πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν κάποια μορφή αρνητικών παρενεργειών (συνήθως αερίων και φούσκωμα) μετά από την κατανάλωση γάλακτος, τυριού και γιαουρτιού. Δεν λέμε να τα κόψετε, αλλά εάν δεν θέλετε να νιώθετε πρησμένοι σήμερα το βράδυ καλό είναι να τα αποφύγετε. 

Αποφύγετε το αλάτι. Για να μην έχετε κατακρατήσεις μην βάλετε αλάτι στο φαγητό σας, αντ αυτού προτιμήστε άλλα μπαχαρικά.

Να τρώτε αργά. Όταν τρώτε πολύ γρήγορα, καταπίνετε περισσότερο αέρα, που μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Μασήστε πιο αργά και πιο προσεκτικά και δεν θα νιώθετε φουσκωμένοι.

Ορισμένα τρόφιμα είναι πολύ καλή επιλογή για να απαλλαγείτε από το  ανεπιθύμητο φούσκωμα. Τα σπαράγγια διεγείρουν την ανάπτυξη καλών βακτηρίων του εντέρου, οι μπανάνες περιέχουν υψηλά επίπεδα καλίου που συμβάλει στην καλή ισορροπία των υγρών και τα καρπούζια (90% νερό) έχουν επίσης φυσικές διουρητικές ιδιότητες. 

Αν τα μάτια και τα μάγουλά σας φαίνονται ιδιαίτερα πρησμένα, δοκιμάστε αυτό το απίστευτα απλό τέχνασμα: Τυλίξτε ένα παγάκι σε μια λεπτή πετσέτα και τρίψτε πάνω στις πρησμένες περιοχές. Αυτό διευκολύνει τη φλεγμονή και κάνει τα χαρακτηριστικά σας να φαίνονται πιο όμορφα.

Τέλος το βράδυ σκεφτείτε να κάνετε για λίγα λεπτά γιόγκα, για να βοηθήσετε την αύξηση της ροής αίματος στο πεπτικό σας σύστημα και στην απαλλαγή της δυσκοιλιότητας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.