WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για να αντιμετωπίσετε τον βήχα και το κρυολόγημα 


Τζουλιάννα Καρνέζη

8 Φεβρουαρίου 2020

Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για να αντιμετωπίσετε τον βήχα και το κρυολόγημα 

Βήχας, καταρροή, πόνοι στο σώμα και πυρετός είναι από τα πιο συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος που επισκέπτεται τους περισσότερους από εμάς αυτή την εποχή. Πολλά όμως αιθέρια έλαια μπορούν να λειτουργήσουν ως αποσυμφορητικά, ανακουφίζοντας από τον βήχα και το φλέγμα. 

Οι παρακάτω συστάσεις δεν απευθύνονται σε παιδιά ή εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια εάν έχετε πρόβλημα υγείας.

Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου θα σας ανακουφίσει από τη ρινική συμφόρηση και τον επίμονο βήχα. Σε μια μελέτη σε άτομα με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όσοι χρησιμοποίησαν ένα σπρέι που περιείχε το έλαιο αρωματικών βοτάνων, συμπεριλαμβανομένου του ευκαλύπτου, ανέφεραν μεγαλύτερη βελτίωση στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους από ό, τι οι συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν το εικονικό φάρμακο. 

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια με ένα ευχάριστο λουλουδένιο, αλλά και καταπραϋντικό, άρωμα. Χαλαρώνει τους μυς, βοηθά με τους πονοκεφάλους και μπορεί ακόμα και να ανακουφίσει από ρινική συμφόρηση και συμφόρηση του στήθους. 

Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα αυτού του ελαίου μπορούν να χαλαρώσουν τους μυς στην τραχεία. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του βήχα, κρυολογήματος, πυρετού, βρογχίτιδας και ρινικής συμφόρησης στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική .

Αιθέριο έλαιο μέντας 

Η μέντα είναι ιδανική για τη ρινική συμφόρηση και τον καθαρισμό της αναπνευστικής οδού. Επιπλέον, μειώνει το βήχα και την πιθανότητα μόλυνσης του λαιμού.

Αιθέριο έλαιο κανέλας

Η κανέλα είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα αιθέρια έλαια για την ανακούφιση του κρυολογήματος ή της γρίπης. Μία έρευνα βρήκε ότι το μείγμα κανέλας, γαρύφαλλου και πορτοκαλιού μειώνει τα ιικά μόρια στους ασθενείς κατά 90%. 

Αιθέριο έλαιο από θυμάρι

Το θυμάρι ανακουφίζει από τα αναπνευστικά προβλήματα όπως ο βήχας και το φτέρνισμα. Μάλιστα πολλοί με το που αρρωσταίνουν το πρώτο που κάνουν είναι οι εισπνοές υδρατμών από θυμάρι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.