WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα πιο έξυπνα κόλπα για να κοιμάστε εάν ο σύντροφός σας ροχαλίζει


Τζουλιάννα Καρνέζη

9 Απριλίου 2020

Τα πιο έξυπνα κόλπα για να κοιμάστε εάν ο σύντροφός σας ροχαλίζει

Ο καλός ύπνος είναι αναζωογονητικός, μας γεμίζει ενέργεια και μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Όταν ο οργανισμός στερείται καλού ύπνου, τότε διαταράσσεται η ισορροπία της υγείας μας.

Όμως ένας γλυκός ύπνος μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη αν ο σύντροφος ροχαλίζει. Σε ένα κρεβάτι για δυο το ροχαλητό αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο ένας κοιμάται βαθιά και ο άλλος βιώνει το απόλυτο βάσανο. Αν ανήκετε σε εκείνους που μένουν ξάγρυπνοι από τους δυνατούς ήχους του συντρόφου σας, έφτασε η στιγμή να βάλετε ένα τέλος, όχι στη σχέση φυσικά, αλλά στα ροχαλητά.

Δοκιμάστε να κοιμηθείτε σε διαφορετικούς χώρους. Πολλά ζευγάρια έχουν υιοθετήσει αυτό που ονομάζεται «διαζύγιο ύπνου». Δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται. Αυτή η επιλογή μπορεί να σημαίνει έναν καλό ύπνο για τους δυο σας και να ωφελήσει τη σχέση σας. 

Πείτε στον σύντροφό σας να κοιμάται στο πλάι. Η πλαϊνή θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορεί να μειώσει το ροχαλητό, επειδή ανοίγουν οι αεραγωγοί. 

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές και μηχανήματα λευκού θορύβου. Ο λευκός θόρυβος κάνει επίσης θαύματα σε μωρά και ενήλικες. Επενδύστε σε μια εφαρμογή ή σε μια λευκή συσκευή ήχου. 

Προσοχή στο βραδινό φαγητό. Εφόσον ο σύντροφος σας τρώει αργά το βράδυ και αμέσως μετά πέφτει για ύπνο, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ροχαλίζει. Επίσης, η κατανάλωση λιπαρών τροφίμων τείνουν να δημιουργούν περισσότερο βλέννα στην αναπνευστική οδό, οδηγώντας στους ανυπόφορους ήχους του ροχαλητού.

Αποφυγή του αλκοόλ. Το αλκοόλ μειώνει το χαλαρωτικό τόνο των μυών του λάρυγγα, προκαλώντας ροχαλητό. Εάν ο σύντροφος σας πίνει αλκοόλ λίγες ώρες πριν πέσει για ύπνο, είναι λογικό να ροχαλίζει το βράδυ. Ακόμα και εκείνοι που δεν ροχαλίζουν ποτέ, αν πιουν λίγο παραπάνω θα κάνουν έναν ανήσυχο ύπνο και είναι πολύ πιθανό να ροχαλίζουν.

Αλλαγή τρόπου ζωής. Όσο δυνατά και αν τον σπρώχνετε δεν πρόκειται να σταματήσει να ροχαλίζει, όχι μόνιμα τουλάχιστον. Για να πετύχετε μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα σας, πρέπει ο σύντροφος σας να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και αν έχει περιττά κιλά, να τα χάσει. Αν και οι λόγοι του ροχαλητού ποικίλλουν, η πλειοψηφία των περιπτώσεων εμφανίζεται στα υπέρβαρα άτομα ή σε εκείνα που έχουν αυξημένο λιπώδη ιστό. Όταν όμως φύγουν τα κιλά συνήθως σταματάει και το ροχαλητό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.