WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα χάσετε κιλά χωρίς να αποχαιρετίσετε τα γλυκά


Τζουλιάννα Καρνέζη

9 Μαΐου 2020

Πώς θα χάσετε κιλά χωρίς να αποχαιρετίσετε τα γλυκά

Εάν έχετε θέσει στόχο να χάσετε βάρος, πιθανότατα γνωρίζετε ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Γι αυτό και θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες, όπως να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, προϊόντων ολικής άλεσης και να μειώσετε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και ζάχαρης. Τι γίνεται όμως αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας γλυκό;

Ευτυχώς τα νέα, για εσάς που αγαπάτε τα γλυκά, είναι καλά, αφού δεν χρειάζεται να σταματήσετε εντελώς τη ζάχαρη. Είναι αλήθεια ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη των στόχων της απώλειας βάρους. Όμως με τις κατάλληλες τεχνικές μπορείτε και γλυκά να τρώτε και κιλά να χάσετε. 

Φάτε γλυκά μία φορά την εβδομάδα.  Η αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης ενισχύει την αποθήκευση κοιλιακού λίπους, αυξάνει το σωματικό βάρος, τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, και την αρτηριακή πίεση. Επειδή όμως, οι περισσότεροι δεν θέλετε να παρατήσετε την κατανάλωση ζάχαρης, μπορείτε να έχετε το αγαπημένο σας γλυκό μια φορά την εβδομάδα. 

Μην τρώτε γλυκό κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σας. Είναι ώρα να ξεκινήσετε να διαλέγετε τις προτεραιότητες σας. Δεν υπάρχει λόγος να λέτε ναι, κάθε φορά που σας προσφέρουν ένα γλυκό. 

Μην έχετε γλυκά στο σπίτι, γιατί ακόμα και όταν δεν τα επιθυμείτε, θα τα φάτε. Αν απλά θέλετε κάτι γλυκό, προσπαθήστε να φάτε ένα κομμάτι φρούτων ή μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως ή κάποια φρυγανιά με μέλι. 

Επιλέξτε ποιότητα αντί ποσότητα. Αν δεν θέλετε να απαρνηθείτε τα γλυκά, βεβαιωθείτε ότι κάνετε σωστές τις επιλογές σας. Όπως για παράδειγμα, μερικά κομμάτια μαύρη σοκολάτας είναι απείρως πιο ικανοποιητικά από ότι μία πάστα. 

Τέλος, μπορείτε να κάνετε τις παρακάτω επιλογές: 

Μετά από το κυρίως γεύμα να τρώτε 1 φρούτο

Μια δροσερή φρουτοσαλάτα με ποικιλία φρούτων μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς

1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές και 1κ.γ. ταχίνι 

Γιαούρτι με φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς

Δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα 1,5%

Μαύρη σοκολάτα με ξηρούς καρπούς

Μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως 

Αποξηραμένα φρούτα

Επιδόρπια χωρίς ζάχαρη με φυτικές ίνες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.