WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 διατροφικοί μύθοι που πρέπει να προσέξετε το καλοκαίρι


Τζουλιάννα Καρνέζη

18 Μαΐου 2021

4+1 διατροφικοί μύθοι που πρέπει να προσέξετε το καλοκαίρι
Όταν πρόκειται για τη διατροφή και την υγεία, οι μύθοι που επικρατούν είναι αρκετά δελεαστικοί και τραβάνε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων.

Όταν πρόκειται για τη διατροφή και την υγεία, οι μύθοι που επικρατούν είναι αρκετά δελεαστικοί και τραβάνε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων.

Δείτε παρακάτω μερικούς μύθους του καλοκαιριού που πρέπει να προσέξετε.

Μύθος 1: Η κατανάλωση σκόρδου βοηθάει να διώξει τα κουνούπια.

Το σκόρδο μπορεί στις ταινίες να κρατάει μακριά τους βρικόλακες, αλλά στη πραγματική ζωή ούτε τα κουνούπια δεν μπορεί να διώξει. Άρα δεν υπάρχει λόγος να πειραματίζεστε τρώγοντας σκόρδο, αλλά επιμείνετε στις συνηθισμένες μεθόδους, όπως είναι τα κεριά citronella και τα σπρέι.

Μύθος 3: Χρειάζεστε 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Το Ινστιτούτο Ιατρικής αναφέρει, ότι οι ενήλικες άνδρες χρειάζονται περίπου 3 λίτρα νερό ανά ημέρα και οι ενήλικες γυναίκες χρειάζονται περίπου 2,2 λίτρα. Όμως, αυτές οι ποσότητες δεν αφορούν μόνο το νερό, αλλά γενικά όλα τα υγρά, ακόμα και αυτά που βρίσκονται στις τροφές, όπως στα φρούτα και στα λαχανικά. Επίσης, η ποσότητα νερού που πρέπει να πίνει ο καθένας, εξαρτάται από τα επίπεδα δραστηριότητας του. Άρα αξιολογήστε πόσο κινήστε μέσα στην ημέρα και πίνετε υγρά, όχι μόνο νερό, για να ενυδατωθείτε.

Μύθος 4: Αν τρώτε ακατέργαστο μέλι θα βοηθήσει στις αλλεργίες σας.

Αυτό είναι ένας μύθος, διότι μπορεί το μέλι να τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αλλά δεν θα μειώσει τις αλλεργίες. Διότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κλινικά στοιχεία, που δείχνουν ότι το μέλι ανακουφίζει τα συμπτώματα. Όμως, καλό είναι να καταναλώνετε μέλι μέσα στην ημέρα, για να λαμβάνετε τα υπόλοιπα ευεργετικά οφέλη του.

Μύθος 5: Το κολύμπι μετά το φαγητό, προκαλεί κράμπες.

Η συγκεκριμένη αντίληψη είναι μερικώς σωστή. Αν καταναλώσετε ένα μεγάλο γεύμα θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον τρεις ώρες  πριν κολυμπήσετε. Μετά το φαγητό, το σώμα στέλνει τον κύριο όγκο αίματος στο πεπτικό σύστημα για την πέψη των τροφών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ελλιπής αιμάτωση του εγκεφάλου και των μυών οι οποίοι θα σας βοηθούσαν στο κολύμπι. Αυτό οδηγεί σε υπνηλία και κράμπες. Αν όμως, καταναλώσετε λίγο φαγητό, για παράδειγμα ένα μικρό σνακ, μπορείτε άνετα να κολυμπήσετε.

Δείτε επίσης: 15 σουρεαλιστικές φωτογραφίες διακόσμησης εσωτερικού χώρου που θα σας εντυπωσιάσουν

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.