WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αίσθημα δίψας: «Καμπανάκι» αφυδάτωσης του οργανισμού


JTeam

21 Ιουλίου 2022

Αίσθημα δίψας: «Καμπανάκι» αφυδάτωσης του οργανισμού
Η σωστή ενυδάτωση δεν προϋποθέτει μόνο τη λήψη νερού αλλά και την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, καθώς είναι αυτοί που τελικά ρυθμίζουν την κατανομή του νερού στο σώμα

Καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει το αίσθημα της δίψας έρχεται περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα, οδηγώντας μας στο να καταναλώσουμε ποσότητα υγρών για να ξεδιψάσουμε. Ωστόσο, η δίψα, δεν αποτελεί απλώς ένα αίσθημα, άλλα ένα «σήμα» του οργανισμού που δείχνει ότι τα επίπεδα ενυδάτωσής του έχουν μειωθεί και υπάρχει άμεση ανάγκη για αναπλήρωση των υγρών του.

Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν χάνονται περισσότερα υγρά από αυτά που προσλαμβάνονται, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην διαθέτει αρκετό νερό, ώστε να εκτελεί τις φυσιολογικές λειτουργίες του.

Ακόμη και όταν είναι ήπια, ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στις σωματικές και νοητικές επιδόσεις μας, ειδικά σε θερμές και υγρές καιρικές συνθήκες ή σε συνθήκες παρατεταμένης άσκησης.

Το νερό αποτελεί την κύρια πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού, αφού ως γνωστόν είναι το απαραίτητο συστατικό για τη ζωή μας, μετά το οξυγόνο. Ωστόσο, η σωστή ενυδάτωση δεν προϋποθέτει μόνο τη λήψη νερού αλλά και την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, καθώς είναι αυτοί που τελικά ρυθμίζουν την κατανομή του νερού στο σώμα και τη λειτουργία του μυϊκού και του νευρικού συστήματος.

Ενισχυμένη ενυδάτωση

Η επίτευξη των καλύτερα δυνατών αποτελεσμάτων ενυδάτωσης με τη χρήση συμπληρωμάτων ηλεκτρολυτών εξαρτάται πάνω από όλα από την επιλογή του κατάλληλου και πρωτίστως αξιόπιστου σκευάσματος. Με περισσότερα από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Ελληνικό Φαρμακείο, το almoraPLUS®, από την ELPEN, είναι ο Νο1* σε προτίμηση ηλεκτρολύτης στην ελληνική αγορά.

Jenny.Gr

To almoraPLUS® Effervescent είναι συμπλήρωμα διατροφής σε αναβράζουσα μορφή που συνδυάζει Ηλεκτρολύτες (Na, K, Cl), Ψευδάργυρο (Zn), Μαγνήσιο (Mg) και Δεξτρόζη. Η δράση του στοχεύει στην ενυδάτωση του οργανισμού και την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ποσότητα ψευδαργύρου που περιέχει ισοδυναμεί στο 100% της απαιτούμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός υγιούς οργανισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει και μαγνήσιο, το οποίο συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας και στη φυσιολογική λειτουργία των μυών.

To almora PLUS® Effervescent λαμβάνεται σε περιπτώσεις ήπιας αφυδάτωσης, αφυδάτωσης μετά από πυρετό, καθώς και μετά από ταξιδιωτική ναυτία.

* 03DEANTIDIARRHOEALELECTROL. IQVIA Units YTD 05/2022

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.