Πού θα βρείτε τέλεια ελληνικά τυριά

Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017

Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017

Πού θα βρείτε τέλεια ελληνικά τυριά

Η αρχή έγινε πριν από δύο χρόνια, τέτοια εποχή, στη Θεσσαλονίκη. Τότε η οικογένεια Κουρέλλα από τα Γρεβενά άνοιξε το «Mia Feta-Feta Bar», ιδέα την οποία ακολούθησε και ο «Κωσταρέλος» που κατέβηκε πρόσφατα στην Αθήνα από τα Μεσόγεια. Εντωμεταξύ, ο «Λακαφώσης» της Δροσιάς επεκτάθηκε στη Σταμάτα όπου άνοιξε ένα θαυμάσιο εργαστήριο-πρατήριο, ενώ και η «Ρούμελη» έχει ήδη δημιουργήσει μια αλυσίδα πρατηρίων με κρίκους που ξεκινάνε από τη Μακρακώμη και φθάνουν ως το Λονδίνο.

 

Μέσα στην κρίση, λοιπόν, συμβαίνει κάτι εντυπωσιακό. Επιχειρηματίες του κλάδου της τυροκομίας κάνουν βήματα αργά αλλά σταθερά, δημιουργώντας μαγαζιά που «δοξάζουν» τα ελληνικά τυριά διεθνώς.  Ηδη τα προϊόντα τους εξάγονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, ετοιμάζονται να ανοίξουν και δικά τους καταστήματα στο εξωτερικό, στο πρότυπο αυτών που έχουν στην Ελλάδα. Το protagon.gr τα επισκέφτηκε.

«Mia Feta–Feta Bar»

Εντελώς σύγχρονο μαγαζί που είναι ταυτόχρονα γαλακτοπωλείο, παντοπωλείο και εστιατόριο. Ανοιξε περί τα τέλη του 2013 στη Θεσσαλονίκη με κεντρική ιδέα «ό,τι υπάρχει σε ράφια και ψυγεία να πουλιέται και να σερβίρεται». Είναι μακρόστενο σαν βαγόνι, με μεγάλες βιτρίνες, ένα μακρύ ξύλινο τραπέζι στο κέντρο και στο βάθος τον πάγκο με τα τυριά. Αυτό το άλλου τύπου μπαρ έχει κλέψει τις καρδιές των Θεσσαλονικέων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ και δείτε και άλλες "μπουτίκ" τυριών

More for you

 
 

Don't Miss