Πάμε θερινό απόψε;

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Πάμε θερινό απόψε;

"Το Φλερύ είχε την εξής διαφορά με τα άλλα θερινά της Καλλιθέας: είχε σουβλάκια, κάτι σπανιότατο στις αρχές της δεκαετίας του ’80, που πρωτοπήγα. Η πρώτη ταινία που είδα με τους γονείς και την αδελφή μου ήταν το “Εγώ κι ο Ιπποπόταμος θα τα κάνουμε λίμπα” με τον Μπαντ Σπένσερ και τον Τέρενς Χιλ. Τρώγαμε τα καλαμάκια μας και βλέπαμε την ιταλική, πιο βίαιη εκδοχή του Χοντρού και του Λιγνού να εκτοξεύει με γροθιές τους κακούς μέτρα μακριά και ψηλά. Για μέρες μετά γρονθοκοπούσα την αδελφή μου, δεν κατάφερα ωστόσο να την εκτοξεύσω.Έτσι την έβαζα να χαμογελάει πονηρά και να κάνει τον Τέρενς κι εγώ φούσκωνα τα μάγουλά μου και ήμουν ο Μπαντ."

 

Κάπως έτσι επανέρχονται στον Φοίβο Δεληβοριά οι θολές κινηματογραφικές μνήμες μία εφηβείας (ή όχι και τόσο θολές) στον θερινό κινηματογράφο της Καλλιθέας που έχει συνδέσει όσο κανένας άλλος το όνομα του στο συλλογικό ασυνείδητο των ντόπιων με τα σουβλάκια, αποτελώντας ένα από τα πρώτα σινεμά με φαγητό.

Ο λόγος, φυσικά, για το Cine Φλερύ, το θερινό που μετρά ιστορία μισού αιώνα και βρίσκεται λίγο μετά την συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Σκίππη (ή για τους καλλιθεώτες, στην συμβολή της Θησέως και της «συνέχειας της Σκρα», πιο απλά). Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss