Πείτε μας ποιοι είστε, να σας πούμε ποιες ταινίες να δείτε στις Νύχτες Πρεμιέρας…

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πείτε μας ποιοι είστε, να σας πούμε ποιες ταινίες να δείτε στις Νύχτες Πρεμιέρας…

Με το οσκαρικών προδιαγραφών Wonderstruck του Toντ Χέινς ξεκινά απόψε το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (Νύχτες Πρεμιέρας για τους φίλους) και ως τις 2 Οκτωβρίου, οπότε και θα κλείσει με την Άλλη Όψη της Ελπίδας του Άκι Καουρισμάκι, θα συστήσει στο αθηναϊκό κοινό 168 ταινίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αμπαλαρισμένες σε αφιερώματα (μεταξύ άλλων στην αναπηρία στο σινεμά και τους σκηνοθέτες Ρομπέν Καμπιγιό, Κλερ Ντενί και Τζον Χιούστον), ειδικές συνεργασίες (με το ANIMASYROS και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας) και, φυσικά, τα δύο δημοφιλή Διαγωνιστικά τμήματα: το Διεθνές και το Μουσικό.

 

H Popaganda σάς βοηθάει να πλοηγηθείτε στο πλούσιο πρόγραμμα (για το οποίο θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ) επιλέγοντας ταινίες για κάθε τύπο θεατή. Δηλαδή για εσάς.

Αν στηρίζετε γυναίκες πίσω από την κάμερα, The Rider

Εμπνευσμένο από την αληθινή ζωή των ερασιτεχνών ηθοποιών του και μια από τις ταινίες με τη θερμότερη υποδοχή στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών (ένα από τα παράλληλα τμήματα του Φεστιβάλ Καννών από το οποίο έφυγε και με το πρώτο βραβείο), το λυρικό, συγκινητικό γουέστερν της Κλόι Ζάο παρακολουθεί ένα νεαρό καουμπόι, φίρμα στο ροντέο, που εξαιτίας ενός τραυματισμού αναγκάζεται να εγκαταλείψει το μεγαλύτερο πάθος του και να βρει μια άλλη ταυτότητα που να τον εκφράζει. Η ταχύτατα ανερχόμενη Ζάο γνωρίστηκε με τους ήρωες της ταινίας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της προηγούμενης ταινίας της, Songs My Brothers Taught Me, στην Βόρεια Ντακότα και επέστρεψε εκεί για να αφηγηθεί την ιστορία τους. 
25/9, 20:00, Ιντεάλ & 26/9, 19:00, Δαναός 2 

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου και δείτε ποιες ταινίες σας ταιριάζουν εδώ

 

More for you

 
 

Don't Miss