Το τραγούδι μου είναι πιο κλεμμένο από το δικό σου

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Το τραγούδι μου είναι πιο κλεμμένο από το δικό σου

Το πιο πολυσυζητημένο μουσικό θέμα των ημερών δεν είναι άλλο από την κατηγορία των Radiohead κατά της Lana Del Rey, υποστηρίζοντας ότι έκλεψε το κομμάτι της “Get Free” από τον περσινό της δίσκο, Lust For Life, από το “Creep” .

 Κάτι που φυσικά μοιάζει εντελώς ειρωνικό, μιας και οι ίδιοι έχουν κατηγορηθεί ότι έκλεψαν το εν λόγω κομμάτι (και μεγαλύτερο αντικειμενικά hit τους) από το “The Air That I Breath” των Hollies του 1974. Η ίδια η Del Rey τοποθετήθηκε μέσω Twitter, επιβεβαιώνοντας τη νομική αγωγή και λέγοντας ότι οι Radiohead ζήτησαν το 100% του copyright του κομματιού (ενώ αντίστοιχα, οι ίδιοι έδωσαν στους Hollies μόνο το 50% των δικαιωμάτων του “Creep”).

Στη συνέχεια, όμως, εκπρόσωπος της Warner/Chapell αρνήθηκε ότι έχει υπάρξει κάποια νομική αγωγή, λέγοντας πως από τον Αύγουστο γίνονται συζητήσεις για να δοθούν πνευματικά δικαιώματα στους δημιουργούς του “Creep” λόγω της εμφανούς ομοιότητας στοιχείων των δύο κομματιών. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι ακόμα και η επιρροή είναι κατά μία έννοια κλοπή, αλλά το θέμα είναι να το κάνεις με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στο popaganda.gr

More for you

 
 

Don't Miss