10 πράγματα για να κάνεις στην πόλη μέχρι το Πάσχα

Τετάρτη 04 Απριλίου 2018

Τετάρτη 04 Απριλίου 2018

10 πράγματα για να κάνεις στην πόλη μέχρι το Πάσχα

Κάποια μαγαζιά δε λένε να αποχωριστούν το κανονικό τους «πρόγραμμα» ενόψει Πάσχα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως η προσέλευση του κόσμου θα είναι σχετικά μειωμένη. Υπάρχουν και προτάσεις βέβαια, που είναι κομμένες και ραμμένες για την ιδιαίτερη περίσταση, που μπορεί και να δελεάσουν όσους το σπίτι τους δεν τους κρατάει με τίποτα, μικρούς και μεγάλους. Τις βρίσκεις παρακάτω, με την Μεγάλη Τετάρτη να παρέχει σαφέστατα τις περισσότερες επιλογές από όλες τις ημέρες:

M. ΤETAΡΤΗ

Εκπαιδευτική περιήγηση με τίτλο «Πνέουν άνεμοι… στο Μουσείο» και εικαστικό εργαστήρι

Τα παιδιά έχουν πάντα προτεραιότητα και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνεται εικαστικό εργαστήρι για ηλικίες 9-12 ετών. Αρχικά, με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου, θα περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές, γνωρίζοντας με αυτόντον τρόπο τα αντιπροσωπευτικά εκθέματα που αφορούν στο φυσικό στοιχείο του Αέρα. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί το εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της ζωγράφου του Μουσείου ώστε να δημιουργήσουν τον δικό τους Πήγασο, όπως το αντίστοιχο έκθεμα που πρωτύτερα θα έχουν δει. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (Τηλ.: 213214 4856/-4858).

Εκπαιδευτική περιήγηση με τίτλο «Πνέουν άνεμοι… στο Μουσείο» και εικαστικό εργαστήρι @ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Διάρκεια:11:00-12:30, δωρεάν συμμετοχή

Μουσικό - λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη

Ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη τιμούν τον Νίκο Καζαντζάκη με ένα μουσικό - λογοτεχνικό αφιέρωμα με βασικό άξονα το πασίγνωστο μυθιστόρημά του «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν, έργα των Caccini, Vivaldi, Pergolesi, Bach, Mendelssohn, Fauré, Stradella και αμερικανικά spirituals από τη μεσόφωνο Λίλιαν Τσατσαρώνη, με την συνοδεία της Δήμητρας Κακάκη στο πιάνο. Παράλληλα, αποσπάσματα από το έργο του θα απαγγείλει η πνευματική δικαιούχος των έργων του και επιμελήτρια της εκδήλωσης, Νίκη Σταύρου.

Μουσικό - λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη @ Ιδιόμελο - Χώρος Τέχνης Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Τηλ: 210 6817042 Έναρξη 21:00

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss