Το Άλφicon προσδοκά να γίνει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια της Αθήνας

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Το Άλφicon προσδοκά να γίνει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια της Αθήνας

Όταν δυο νέοι σεφ αλλά και φίλοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη. Ο λόγος γίνεται για τον Δημήτρη Ζύμπα και το Νίκο Βοργιά οι οποίοι μετά από την εξαιρετική τους πορεία στις κουζίνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να τολμήσουν και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν ανάμεσα στην πλατεία του Μάνου Χατζιδάκι και το Καλλιμάρμαρο, σε ένα νεοκλασικό επί της οδού Ηρώνδα άνοιξαν το Άλφicon.

Αντλώντας έμπνευση για το όνομά του από το κριθάρι (άλφι) και τις εικόνες (icon) που κοσμούν τους χώρους του εστιατορίου, το Άλφicon είναι ένα πανέμορφο αστικό μπιστρό που σκοπός του είναι να αναδείξει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Από την είσοδο κιόλας ο χώρος με τα πολύχρωμα vintage πλακάκια αλλά και τους πίνακες που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, αποπνέει αέρα αστικής κομψότητας και τείνει να γίνει όχι αδίκως το food destination. Την ίδια φιλοσοφία εντοπίζει κανείς και στις προτάσεις του καταλόγου αφού οι σεφ φιλοδοξούν να αλλάζουν τα φαγητά ανάλογα με την εποχή. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και ο κατάλογος με τα κρασιά, γιατί προτείνει μικρούς τοπικούς παραγωγούς, ανά την Ελλάδα, στοχεύοντας να αναδείξει την αγνή ελληνική γεύση και να παρουσιάσει τα φυσικά ελληνικά κρασιά.

 

 

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνει κάποιος το συγκεκριμένο εστιατόριο, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια άφιξη που θα συζητηθεί στην Αθήνα τόσο για τη φιλοσοφία της γαστρονομίας όσο και για το μενού. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και τον τρίτο της παρέας τον Τάσο Υφαντίδη που έχει αναλάβει τον απαοτητικό ρόλο του μετρ και μαζί με τους άλλους δυο δίνουν όλη τους τη ψυχή στο νέο αυτό εστιατόριο.

Άλφicon, Ηρώνδα 8, Αθήνα, Τηλ. 2169005059

Ωράριο:

Κυριακή - Δευτέρα : κλειστά

Τρίτη - Σάββατο: 5:00 μ.μ. – 11:30 μ.μ.

 

[gallery- 718563]

More for you

 
 

Don't Miss