Όλος ο κόσμος φωνάζει

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Όλος ο κόσμος φωνάζει

Όλοι μας νιώθουμε την ανάγκη να ουρλιάξουμε για όσα μας πονάνε. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να ουρλιάξουμε για τον πόνο που νιώθουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία; Πώς μια συμβολική κραυγή αλληλεγγύης στην Ελλάδα μπορεί να καλύψει άμεσες ιατρικές ανάγκες στη χώρα μας και στον υπόλοιπο κόσμο; Τα ερωτήματα αυτά μας έθεσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα με τη δημοφιλή καμπάνια «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», που και φέτος υλοποιείται στα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας. Την απάντηση δίνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας σε ολόκληρη την επικράτεια.

unnamed (1)

Με ένα νέο βίντεο που δημιούργησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, καθημερινοί άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που πραγματοποίησε η οργάνωση μέσω του δημοφιλούς ηθοποιού Χαβιέρ Μπαρδέμ και ενώνουν τη φωνή τους για να συμβάλλουν με έναν πολύ απλό τρόπο στη θεραπεία εκατομμυρίων ασθενών στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Κραυγή γεννήθηκε μέσα από τη σκέψη ότι όταν πονάω για τον άλλο, φωνάζω. Αν φωνάξω εγώ, φωνάξεις κι εσύ, φωνάξουμε όλοι, τότε θα σχηματίσουμε μια τεράστια κραυγή που θα μπορεί να φτάσει παντού» αναφέρει ο Χόρχε Μαρτίνεθ, διαφημιστής και δημιουργός της ιδιαιτέρως επιτυχημένης ιδέας «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου». Την πρώτη χρονιά, μέσα σε λίγους μήνες πωλήθηκαν περισσότερα από 350.000 κουτιά παστίλιες σε όλη τη χώρα. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διέθεσαν 175.000 ευρώ στα προγράμματά τους στην Αθήνα και τον Έβρο, 60.000 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 65.000 στο Κονγκό και 50.000 στην εμπόλεμη Συρία.

Από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη επανακυκλοφόρησαν οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» σε όλα τα φαρμακεία, σε συνεργασία με την εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA, θέτοντας ένα καινούριο στοίχημα. Να καλύψουν ακόμα περισσότερες ιατρικές ανάγκες ανθρώπων που αποκλείονται καθημερινά από το βασικό δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη. «Είναι ιδιαιτέρως συγκινητικό να βλέπεις την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας, ειδικά σε μια περίοδο δύσκολη για τον καθένα μας» αναφέρει ο Χρήστος Χρήστου, Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Καθημερινά διαπιστώνουμε πως είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που καταλαβαίνουν ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλύπτουμε άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ιατρικές ανάγκες που δεν καλύπτονται διαφορετικά. Για πολλούς από τους ασθενείς μας, η παρουσία μας είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας. Οι Παστίλιες για τον πόνο του άλλου είναι μια επαναστατική ιδέα αλληλεγγύης καθώς με πολύ λίγα μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν όσους από εμάς νιώθουμε πόνο για εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, να αναζητήσουμε τις Παστίλιες στο φαρμακείο της γειτονιάς μας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους υποφέρουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss