Ιός για την Apple;

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ιός για την Apple;

Τις τελευταίες μέρες πολύ έχουν θορυβηθεί για την ασφάλεια του λειτουργικού της Apple. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Ένα καινούριο update που εξέδωσε η Apple την προηγούμενη εβδομάδα είχε σκοπό να προστατέψει τους χρήστες συσκευών iPhone, iPad και iPod από έναν "εισβολέα" ο οποίος θα μπορούσε να "συλλέξει ή και να αλλάξει δεδομένα" που βρίσκονται στις συσκευές. Δεν έχει εκδοθεί ακόμη κάποια αναβάθμιση ασφαλείας που να διορθώνει το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κινητές συσκευές της Apple που τρέχουν το λογισμικό iOS 7, και σχετίζεται με τις μεθόδους ασφαλούς σύνδεσης μεταξύ του browser της Apple, Safari, και ιστοσελίδων που περιλαμβάνουν τράπεζες, το Google και το Facebook. Το πρόβλημα τελικά υπήρχε και σε υπολογιστές desktop και laptop που τρέχουν με το λειτουργικό της Apple, OS X. 

"H Apple έχει εντοπίσει το πρόβλημα κι έχει ήδη έτοιμη την αναβάθμιση ασφαλείας την οποία θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας εφιστούν την προσοχή στους χρήστες, ιδίως σε ευαίσθητες συναλλαγές με τράπεζες και συνιστούν το κατέβασμα της αναβάθμισης άμεσα, με το που θα διατεθεί στο ευρύ κοινό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss