Ποια ελληνικά σινεμά είναι μέσα στα 10 καλύτερα του κόσμου;

Τετάρτη 04 Ιουνίου 2014

Τετάρτη 04 Ιουνίου 2014

Ποια ελληνικά σινεμά είναι μέσα στα 10 καλύτερα του κόσμου;

Το καλοκαίρι μπήκε και ο θερινός κινηματογράφος είναι μία απόλαυση που δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί. Ειδικά στην Ελλάδα με τα δροσερά καλοκαιρινά βράδια η προβολή μίας ταινίας αποτελεί πραγματική τέρψη.

Ωστόσο δεν αρκεί μόνο η θέληση ή το κέφι, αλλά απαραίτητος είναι ο χώρος. Έτσι η βρετανική εφημερίδα Guardian, φιλοξενεί στην ταξιδιωτική της στήλη μία λίστα με τους 10 καλύτερους θερινούς κινηματογράφους στην Ευρώπη.

Ανάμεσά τους όπως θα θέλαμε βρίσκονται και δύο από την Ελλάδα! Πρόκειται για το σινέ Παρί στην Πλάκα, και το Σινέ Καμάρι στην Σαντορίνη τα οποία καταλαμβάνουν την τέταρτη και όγδοη θέση αντίστοιχα.

  1. Κάστρο Montjuïc στη Βαρκελώνη
  2. Cromarty cinema στη Σκωτία
  3. Το σινέ Locarno on the lake, Ελβετία
  4. Το σινέ Παρί, Αθήνα. Βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας, στη σκιά της Ακρόπολης και μπορεί κανείς να δει μια ταινία πίνοντας μια παγωμένη μπύρα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον.
  5. σινέ Cineteca Bologna, στην Ιταλία.
  6. Moonlight cinema στα Κανάρια νησιά.
  7. Sotto le stelle στη Βερόνα, Ιταλία.
  8. Το σινέ Καμάρι στη Σαντορίνη. Ακριβώς έξω από την πόλη είναι ίσως το πιο δροσερό μέρος στον πλανήτη για να δεις μια τανία το καλοκαίρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Τα αστέρια του ελληνικού ουρανού τρεμοπαίζουν πάνω από τα κεφάλια των θεατών, ενώ υπάρχει και μπαρ για ένα δροσιστικό ποτό!
  9. Το σινέ Rathausplatz film, στη Βιέννη.
  10. Το σινέ La Villette, στο Παρίσι.
Το διαβάσαμε στo koolnews.gr.  Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss