"Διήμερο" στο Ηρώδειο με τον Γιάννη Μπέζο και την Ναταλία Τσαλίκη

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

"Διήμερο" στο Ηρώδειο με τον Γιάννη Μπέζο και την Ναταλία Τσαλίκη

Το Ελληνικό Φεστιβάλ παρουσιάζει την κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ «Παντρολογήματα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, 27 και 28 Ιουνίου 2014, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη, τρία χρόνια μετά την τελευταία τους θεατρική συνεργασία και στην πρώτη τους συνάντηση επί σκηνής με τον Χρήστο Λούλη, θα ταξιδέψουν με την παράστασή τους σε όλη την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας αναποφάσιστος, νωθρός και άτολμος εργένης σκέφτεται επιτέλους να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής προσλαμβάνει μια προξενήτρα. Ένας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου όπου καταφθάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι καταλήγει σε φιάσκο. Ένα όργιο ψέματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού μας δίνει μία εικόνα της κοινωνικής ζωής στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Μία ρωγμή ευαισθησίας και δειλής ειλικρίνειας του ζευγαριού συντηρεί την ελπίδα.

Σαν γνήσιος απόγονος του μεγάλου Μολιέρου, ο Γκόγκολ παρουσιάζει τα πρόσωπά του φορτισμένα από τις συνήθειες της εποχής τους, που στην ουσία απέχουν ελάχιστα από τις σημερινές. Η ευκολία με την οποία μπορείς να διολισθήσεις στη φάρσα και το εύκολο γέλιο στο έργο του Γκόγκολ είναι μια παγίδα· στημένη πολύ μελετημένα από τον συγγραφέα! Κι αυτό εντάσσεται στη λοξή του ματιά στον κόσμο. Έναν κόσμο δυσβάσταχτο για τον ίδιο και αστείο για εμάς.

Δείτε εδώ μερικά στιγμιότυπα απ΄τις πρόβες τους που θα σας βάλουν στο mood.

More Info:

Συντελεστές: Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Μέντης Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου

Διανομή: Πoτκαλιόσιν: Χρήστος Λούλης Στεπάν, Σταρικόφ: Παναγιώτης Κατσώλης Φιόκλα: Ναταλία Τσαλίκη Κατσκαριόφ: Γιάννης Μπέζος Αγάφια: Κατερίνα Λυπηρίδου Αρίνα: Σύρμω Κεκέ Ντουνιάσκα: Όλγα Ιωσηφίδου Στραπατσάδας: Δημήτρης Δεγαΐτης Ανούτσκιν: Κώστας Μπερικόπουλος Ζεβάκιν: Τάσος Γιαννόπουλος

Τοποθεσία: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα Ημερομηνία: 27 και 28 Ιουνίου 2014, στις 21.00

More for you

 
 

Don't Miss