Μεγάλη διάκριση για τον Αστακό του Λάνθιμου στις Κάννες

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μεγάλη διάκριση για τον Αστακό του Λάνθιμου στις Κάννες

Το 68ο Φεστιβάλ Καννών έριξε μόλις χθες αυλαία με την απονομή των βραβείων του Διαγωνιστικού Τμήματος. Από τα χέρια της Laetitia Casta παρέλαβε το Βραβείο των κριτών (Jury Prize) ο Γιώργος Λάνθιμος για τον "Αστακό". Μεγάλη η διάκριση για τον 42χρονο Έλληνα δημιουργό καθώς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και βάζει την κινηματογραφική πραγματικότητα της χώρας σε μια νέα, αναγνωρισμένη πραγματικότητα.

11199399_417058061806422_2132498117_n

Μετά τον Χρυσό Φοίνικα του Θόδωρου Αγγελόπουλου για το Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα το 1998, ο Λάνθιμος παίρνει τη σκυτάλη με μια ταινία αφορά μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σ' ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε σαράντα πέντε (45) ημέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σ' ένα ζώο της επιλογής τους και κατόπιν απελευθερώνονται στο δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το ξενοδοχείο στο δάσος, εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών.

Τα γυρίσματα της ταινίας Αστακός (The Lobster) πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία με πρωταγωνιστές τους: Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φάρελ, Λεά Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι, Μπεν Γουίσο, Αριάν Λαμπέντ και την Αγγελική Παπούλια. Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου, ενώ από την ελληνική πλευρά, η παραγωγός εταιρεία είναι η Faliro House.

More for you

 
 

Don't Miss