Πώς είναι το viral πιάτο με αυγά που έχει κατακλύσει το Instagram

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Πώς είναι το viral πιάτο με αυγά που έχει κατακλύσει το Instagram

To πιο πρόσφατο food trend που έχει κατακλύσει το internet, δεν έχει να κάνει με χρωματιστά ροφήματα και μονόκερους, αλλά με ένα φαγητό που είναι επηρεασμένο από την πραγματική ζωή. Ξεχάστε τα κλασσικά αυγά μάτια, τώρα ήρθε το λεγόμενο "cloud egg". Σύμφωνα με το Grub Street, το νέο πιάτο για brunch είναι ένα αυγό, μαγειρεμένο με τέτοιο τρόπο που μοιάζει με σύννεφο και στη μέση ξεπροβάλλει ο κρόκος. Μπορεί να μοιάζει δύσκολο, ωστόσο το food blog γράφει πως είναι εύκολο να το φτιάξουμε στο σπίτι, ακόμα και όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη μαγειρική εμπειρία.

Διαβάστε εδώ: Η συνταγή με καρπούζι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να διαχωριστεί ο κρόκος από το ασπράδι του αυγού. Μετά, το ασπράδι πρέπει να χτυπηθεί όπως η μαρέγκα, για αυτούς που ξέρουν την διαδικασία, και να μπει στον φούρνο έτσι ώστε να φουσκώσει. Όταν θα έχει φουσκώσει αρκετά, πρέπει να βάλετε όλη σας τη δημιουργικότητα και να το τροποποιήσετε έτσι ώστε να μοιάζει με σύννεφο. Τέλος, πριν γίνουν τα αυγά, βάζετε μέσα τον κρόκο και είναι έτοιμο. Αναλόγως με το πόση ώρα θα μαγειρέψετε τα αυγά, μπορείτε να έχετε ένα αποτέλεσμα που θα μοιάζει με φουσκωτό λευκό σύννεφο, μέχρι ένα πιο "ξεροψημένο" αποτέλεσμα. 

Το viral αυτό πιάτο, φαίνεται πως πρόκειται να αντικαταστήσει το τοστ με αβοκάντο και τις σαλάτες με αυγό -συν το ότι θα καταπλήξει τους followers σας.

 

Gallery: Δείτε ακόμη το μυστικό για τέλειες φωτογραφίες στο Instagram

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
5 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss