Αυτό το άγαλμα δίπλα στο ατρόμητο κοριτσάκι της Wall Street σίγουρα προκαλεί

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Αυτό το άγαλμα δίπλα στο ατρόμητο κοριτσάκι της Wall Street σίγουρα προκαλεί

Ο Alex Gardega δέχθηκε φοβερά αρνητικές αντιδράσεις (δικαίως), τη Δευτέρα, αφού τοποθέτησε το άγαλμα ενός σκυλιού που ουρεί, δίπλα στο άγαλμα του "Ατρόμητου Κοριτσιού" που έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο, την Ημέρα της Γυναίκας. Το λεγόμενο "Fearless Girl" που στέκεται απέναντι από τον θυμωμένο ταύρο της Wall Street στη Νέα Υόρκη, έχει αποτελέσει ένα φεμινιστικό σύμβολο. Eν μέσω των άγριων αντιδράσεων στα social media, ο Gardega απέσυρε το άγαλμά του, το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από σχεδόν τρεις ώρες από την ώρα που το τοποθέτησε.

Διαβάστε εδώ: 9 βιβλία που κάθε γυναίκα οφείλει να διαβάσει στη ζωή της

Αυτές ήταν μερικές από τις αντιδράσεις στο Twitter:

O Gardega απολογήθηκε, κατά κάποιον τρόπο, τη Τρίτη, λέγοντας: "To απέσυρα προσωπικά," είπε στο NBC 4. "Δεν ήθελα να το αφήσω και να το πάρει κάποιος και σίγουρα δεν είχα το δικαίωμα να το βιδώσω στο έδαφος. Οι περισσότεροι άνθρωποι διασκέδασαν ή μπερδεύτηκαν με αυτό." Ο Gardega, ανέφερε και τον δημιουργό του αγάλματος του ταύρου, Arturo di Modica: "Έχω πολύ εμπάθεια για τον Arturo. "Eίμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος, όχι θυμωμένος και σίγουρα όχι αντι-φεμινιστής. Το έργο μου έχει χιούμορ. Υπάρχει πολύ χώρος για το 'Fearless Girl'. Aπλά παρεμβαίνει στη δουλειά/όραμα ενός άλλου καλλιτέχνη."

Επιμένοντας πως δεν είναι αντι-φεμινιστής, ο Gardega είπε πως το άγαλμα "δεν έχει να κάνει με τον φεμινισμό" και "είναι ασέβεια στον καλλιτέχνη που έφτιαξε τον ταύρο". Όπως είπε στη New York Post, "Αυτός ο ταύρος, είχε αξιοπρέπεια." Όσο για το δικό του άγαλμα, είπε: "Αποφάσισα να χτίσω αυτόν τον σκύλο και να τον κάνω χάλια για να υποβαθμίσω το άγαλμα, ακριβώς όπως το κορίτσι υποβαθμίζει τον ταύρο."

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss