Η στιγμή που ο Μίκης Θεοδωράκης συγκινεί στο Καλλιμάρμαρο

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η στιγμή που ο Μίκης Θεοδωράκης συγκινεί στο Καλλιμάρμαρο

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο σημαντικές συναυλίες της δεκαετίας, στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, με τίτλο "Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη -1.000 φωνές", ένα αφιέρωμα στον σημαντικό Έλληνα συνθέτη, με 1.000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα και σημαντικούς τραγουδιστές και ηθοποιούς.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης παρευρέθηκε στη συναυλία, αλλά η στιγμή που συγκίνησε το πλήθος ήταν όταν διηύθυνε δύο τραγούδια -το "Βρέχει στη Φτωχογειτονιά" και "Στο περιγυάλι το κρυφό", όπου ανέβηκε πάνω στη σκηνή.

Η ενορχήστρωση και η μουσική διεύθυνση πραγματοποιήθηκε από τον Παναγή Μπαρμπάτη, ενώ στη παράσταση συμμετείχαν ο Γιάννης Στάνκογλου και η Ιωάννα Παππά, οι οποίοι ανέβασαν στα social media τους αρκετές φωτό και βίντεος, όπως τα παραπάνω. 

Ο 92χρονος Μίκης Θεοδωράκης κατέφθασε στη συναυλία με αυτοκίνητο και την παρακολούθησε από αναπηρικό καροτσάκι, λόγω τον προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Αυτό δεν τον εμπόδισε, βέβαια, απ' το να σηκωθεί όρθιος δύο φορές για να ευχαριστήσει τους εκατοντάδες θεατές, ανάμεσά τους και πάρα πολλοί νέοι, που τραγουδούσαν μαζί του, φώναζαν και χειροκροτούσαν, λέγοντάς τους απλά "Σας αγαπώ." 

Στη συναυλία ακούστηκαν τραγούδια όπως "Αστέρι μου Φεγγάρι μου", "Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ" και "Βάρκα στο Γυαλό", τα οποία ερμηνεύτηκαν από τη χορωδία Συμφωνική Μαντολινάτα, αλλά και από σημαντικούς ερμηνευτές όπως την μεσόφωνο Ελένη Βουδουράκη και τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss