Η Google απέλυσε υπάλληλο για τα σεξιστικά του σχόλια

Τρίτη 08 Αυγούστου 2017

Τρίτη 08 Αυγούστου 2017

Η Google απέλυσε υπάλληλο για τα σεξιστικά του σχόλια

Μετά από έντονη συζήτηση και σχολιασμό στον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα, η Google προχώρησε στην απόλυση υπαλλήλου της για τα  σεξιστικά σχόλια που είχε κάνει για τις γυναίκες και τις διαφορές των δύο φύλων στον κλάδο της πληροφορικής.

Προ ημερών είχε διαρρεύσει στον Τύπο ένα εσωτερικό σημείωμα που είχε συντάξει υπάλληλος της εταιρείας και στο οποίο ανέφερε ότι στην εταιρεία εργάζονται λιγότερες γυναίκες από ό,τι άνδρες λόγω των βιολογικών διαφορών τους.

 

Συντάκτης του σημειώματος ήταν, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος, ήταν ο μηχανικός Τζέιμς Ντέιμορ, που δήλωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να αποζημιωθεί.

Ο Ντέιμορ υποστήριζε ότι «οι ικανότητες ανδρών και γυναικών διαφέρουν εν μέρει λόγω βιολογικών αιτιών και αυτές οι διαφορές μπορεί να εξηγήσουν γιατί δεν βλέπουμε ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην τεχνολογία και στις ηγετικές θέσεις». Προσθέτει ότι «πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι οι διαφορές των δύο φύλων υποδηλώνουν σεξισμό». Εξηγούσε ακόμη ότι οι γυναίκες προτιμούν δουλειές στον τομέα των κοινωνικών επιστημών ή της τέχνης, ενώ οι άνδρες προτιμούν τον προγραμματισμό. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss