Το 2067 θα είμαστε όλοι χορτοφάγοι!

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Το 2067 θα είμαστε όλοι χορτοφάγοι!

To 2067 οι άνθρωποι θα είναι πιο ειρηνιστές και φιλήσυχοι από ποτέ άλλοτε στην ιστορία τους: η βία θα αποτελεί παρελθόν και οι νέοι θα είναι απαλλαγμένοι από τις αμαρτίες του παρελθόντος, όταν παππούδες και γιαγιάδες καταβρόχθιζαν τα «αδέλφια μας τα ζώα». Γιατί σε πενήντα χρόνια από σήμερα ο πλανήτης θα είναι vegan εξηγεί το ψευδο-ντοκιμαντέρ «The Carnage» (η σφαγή). Το λέει το BBC, να το πιστέψουμε;

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ειρωνικό ντοκιμαντέρ παραγωγής του BBC, μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας – αλλά γεμάτο στοιχεία αληθινά – που γύρισε ο βρετανός κωμικός, σεναριογράφος και ηθοποιός Σάιμον Αμστελ και παρουσιάστηκε online από τη βρετανική δημόσια τηλεόραση τον περασμένο Μάρτιο. Μέσα σε λίγους μήνες έγινε cult, το νέο μανιφέστο της vegan χορτοφαγίας.

Γιατί το να είσαι χορτοφάγος και μάλιστα vegan (η πιο αυστηρή εκδοχή που αποκλείει τη χρήση ζώων ή ζωικών προϊόντων για τροφή και ένδυση) δεν ήταν ποτέ τόσο της μόδας όσο είναι σήμερα. Το «στιλ vegan» υπόσχεται όχι μόνο υγεία και σώμα αψεγάδιαστο αλλά κυρίως… καθαρή συνείδηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ η παγκόσμια ζωϊκή παραγωγή είναι υπεύθυνη για το 14,5% των παγκόσμιων εκπομπών «ένοχων» για την κλιματική αλλαγή και το «φαινόμενο του θερμοκηπίου»: αν όλος ο κόσμος σταματούσε ξαφνικά να τρέφεται με κρέας, ψάρια και τα παράγωγά τους οι εκπομπές αερίων που σχετίζονται με τη βιομηχανία της διατροφής θα μειώνονταν κατά 70% αναφέρει μία έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss