Αποκαλύφθηκε το μυστικό που έκρυβαν οι Πυραμίδες της Αιγύπτου

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκαλύφθηκε το μυστικό που έκρυβαν οι Πυραμίδες της Αιγύπτου

Η Πυραμίδα του Χέοπα (επίσης γνωστή ως η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ή Μεγάλη Πυραμίδα) είναι η αρχαιότερη και η μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Νεκρόπολης της Γκίζας, η οποία συνορεύει με τη σύγχρονη πόλη της Γκίζας στην Αίγυπτο. Είναι το αρχαιότερο από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι και το μόνο που σώζεται στις ημέρες μας. Με ύψος σχεδόν 147 μέτρα ήταν η μεγαλύτερη από όλες τις πυραμίδες και μάλιστα, μέχρι τον Μεσαίωνα, ήταν το μεγαλύτερο οικοδόμημα όλης της ανθρωπότητας.

 

Πιστεύεται ότι η πυραμίδα χτίστηκε ως τάφος για τον Φαραώ Χέοπα της 4ης δυναστείας της αρχαίας Αιγύπτου, σε ένα χρονικό διάστημα 20 ετών. Ο βεζίρης του Χέοπα Χεμιούνου πιστεύεται από κάποιους πως είναι ο αρχιτέκτονας αυτής της Μεγάλης Πυραμίδας.

Σε κάθε περίπτωση, η κατασκευή του αποτελούσε για τους επιστήμονες και τους ερευνητές ένα μεγάλο αίνιγμα: πώς οι Αιγύπτιοι, με τα ελάχιστα τεχνικά μέσα, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν αυτά τα οικοδομήματα;

Σύμφωνα με τον Independent, σήμερα oι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, περίπου το 2.600 π.Χ., μετέφεραν χιλιάδες τόνους πέτρες από ασβεστόλιθο και γρανίτη σε απόσταση 500 μιλίων, ώστε να χτίσουν την Πυραμίδα του Χέοπα. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ. 

More for you

 
 

Don't Miss