Είναι αυτή η γυμνή Mona Lisa;

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Είναι αυτή η γυμνή Mona Lisa;

Υπάρχει κάτι αόρατα γνωστό σε αυτό το σκίτσο που απεικονίζει μία γυμνή γυναίκα. Δεν νομίζετε; Θα μπορούσε να είναι κάτι σαν τον πρόδρομο του διάσημου πίνακα της Mona Lisa. μιας γυναίκας και του γυμνού κορμού - θα μπορούσε να είναι ένας αδιάκοπος πρόδρομος της Mona Lisa;

Γάλλοι εμπειρογνώμονες τέχνης της γαλλικής κυβέρνησης προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει, αναλύοντας το σκίτσο σε ένα εργαστήριο, το οποίο βρίσκεται κάτω από το Μουσείο του Λούβρου. Αυτό που θέλουν να μάθουν είναι αν ο ίδιος ο Leonardo da Vince το ζωγράφισε πριν δημιουργήσει το αριστούργημα του 16ου αιώνα.

Το σκίτσο, μέχρι τώρα, είχε αποδοθεί στους μαθητές του Leonardo, και είναι μέρος μιας συλλογής που φιλοξενείται στο μουσείο Musee Conde du Domaine de Chantilly, βόρεια του Παρισιού. Ονομάζεται Mona Vanna, αναφέρει το BBC. Ο curator του μουσείου, Mathieu Deldicque, δήλωσε την Παρασκευή στην τηλεόραση BFM ότι υπάρχουν σημάδια που δηλώνουν ότι ζωγραφίστηκε από τον ίδιο τον da Vinci. 

Συγκεκριμένα, αυτό που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η θέση των χεριών της γυναίκας, καθώς και το «αινιγματικό χαμόγελο». Ωστόσο, αναγνώρισε και κάποιες διαφορές όπως τα μαλλιά και τον τρόπο που κρατούσε το στήθος. 

Οι ιστορικοί τέχνης πιστεύουν ότι ο Leonardo σχεδίασε ή ζωγράφισε μια γυμνή εκδοχή της Mona Lisa. Ο Deldicque αναγνώρισε ότι αυτό το πιστεύω τροφοδοτεί ελπίδες ότι το σκίτσο του μουσείου Chantilly έγινε πράγματι από το χέρι του Leonardo.

"Γνωρίζουμε ότι da Vinci δημιούργησε μια γυμνή εκδοχή", δήλωσε ο επιμελητής. "Δεν ξέρουμε όμως πού είναι αυτό το έργο"

"Υπάρχουν δύο μυστήρια" γύρω από αυτό το σκίτσο, είπε. "Ο δημιουργός και η έννοια που κρύβεται πίσω από αυτή τη γυμνή Mona Lisa."

 

More for you

 
 

Don't Miss