Τι καιρό έχει όταν κάνουμε like και τι καιρό όταν κάνουμε block

Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017

Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017

Τι καιρό έχει όταν κάνουμε like και τι καιρό όταν κάνουμε block

Πριν από την έλευση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης που έχει διαπιστωθεί ότι μας βοηθούν να μαθαίνουμε τους εαυτούς μας καλύτερα γνωρίζαμε ότι οι καιρικές συνθήκες επηρέαζαν την διάθεση μας. Όταν έβρεχε η ψυχολογία μας… έπεφτε και το αντίθετο συνέβαινε όταν υπήρχε ηλιοφάνεια.

 

Όμως μέχρι να κάνουν την εμφάνιση τους τα κοινωνικά δίκτυα δεν υπήρχε επιστημονικός τρόπος να μετρηθεί η σχέση της ψυχικής μας διάθεσης και της μετεωρολογίας. Δεν μπορούσαν οι ειδικοί μέχρι τώρα να διαπιστώσουν αν η ψυχική κατάσταση που φανερώνει μια ανάρτηση σχετίζεται άμεσα με τις καιρικές συνθήκες ή αν οι άνθρωποι συνδέουν τις καιρικές συνθήκες με άλλα γεγονότα και έτσι παράγεται η θετική ή αρνητική ψυχολογία τους.

Στις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα καταγράφεται συχνά η ψυχική κατάσταση των χρηστών. Τα ποσταρίσματα μπορούν να συνδέονται συγκεκριμένες τοποθεσίες και ημερομηνίες αλλά περιέχουν συχνά και μετεωρολογικά δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα θεωρήθηκαν ενδιαφέροντα στον Πάτρικ Μπέιλι που ασχολείται με τον τομέα της περιβαλλοντικής οικονομίας στο Πανεπιστήμίο Στάνφορντ. Ο Μπέιλι συγκέντρωσε μια ομάδα ερευνητών για να μελετήσουν σε μεγάλη κλίμακα την σχέση των καιρικών συνθηκών και της συναισθηματικής κατάστασης των ανθρώπων. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

More for you

 
 

Don't Miss