Μία wellness blogger προσποιήθηκε πως θεράπευσε τον καρκίνο με "διατροφή"

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017

Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017

Μία wellness blogger προσποιήθηκε πως θεράπευσε τον καρκίνο με "διατροφή"

H Belle Gibson, wellness blogger και ιδρύτρια του Whole Pantry, έλαβε πρόστιμο 410.000 (σε Αυστραλέζικα δολάρια, 322.000 σε Αμερικάνικα) από ένα Αυστραλέζικο δικαστήριο, αφού ισχυρίστηκε πως "θεράπευσε τον καρκίνο τελικού σταδίου στον εγκέφαλό της αποφεύγοντας τη γλουτένη και τη ζάχαρη." Η Gibson παραδέχτηκε το 2015 πως οι ισχυρισμοί δεν ήταν αληθής στο Australia Women's Weekly -δεν είχε ποτέ καρκίνο.

Διαβάστε εδώ: Το μοντέλο που λανσάρει το νέο #UnibrowMovement

Η 28χρονη έγινε διάσημη το 2013. Έγραψε στο blog της πως οι γιατροί της είχαν δώσει μερικούς μήνες ζωής, αλλά εκείνη κατάφερε να νικήσει την ασθένεια με διατροφή και εναλλακτικά φάρμακα. Ο κόσμος άρχισε να αμφισβητεί την ιστορία της όταν εκείνη δεν έκανε δωρεά τις 300.000 δολάρια που κέρδισε από το app και το βιβλίο μαγειρικής της, σε φιλανθρωπικό οργανισμό. H εξομολογητική συνέντευξή της το 2015, έγραφε: "Λέει πως είναι παθιασμένη με το να αποφεύγει τη γλουτένη, τα γαλακτοκομικά και τον καφέ, αλλά δεν καταλαβαίνει ακριβώς πώς δουλεύει ο καρκίνος."

Τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς, κρίθηκε ένοχη για πέντε παραβιάσεις του δικαίου των καταναλωτών. Η Gibson δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για την ποινή της, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα, έγραψε σε ένα email: "Ευχαριστώ για το update. Επιβεβαίωση παραλαβής του email."

 

Gallery: Δείτε ακόμη τη πιο πλούσια celebrity του κόσμου, που δε γνωρίζουμε καν

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
6 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss